Ekim ayında gösterime girecek, kaçırılmaması gereken 5 yabancı film

3.650 Gösterim
29 Eylül 2017 14:30
Ekim ayında gösterime girecek, kaçırılmaması gereken 5 yabancı film

Ülke vizyon takvimi açısından çok hareketli bir döneme gireceğimiz Ekim ayında, merakla beklenen devam filmlerinin yanı sıra bu yılki festival programlarının vazgeçilmezleri olan filmler de gösterim şansı yakalıyor. Dolayısıyla bu yoğun takvimden öneri mahiyetinde seçtiğimiz beş filme göz atalım.


06 Ekim 2017

Denis Villeneuve'ün yönetiği Blade Runner 2049, Ridley Scott'ın 1982 yapımı bilim-kurgu klasiğinin izini sürüyor. Üstü örtülü bir sırrı keşfetmesiyle 34 yıldır kayıp olan Rick Deckard'ı arayışa geçen K isimli bir blade runner'ın hikâyesini izleyeceğimiz film, ABD'de yapılan ilk gösterimlerinde büyük övgüler topladı. Villeneuve ile görüntü yönetmeni Roger Deakins'i yeniden bir araya getiren filmde, Harrison Ford tekrardan Rick Deckard'ı canlandırırken, usta isme Ryan GoslingAna de Armas, Jared LetoMackenzie DavisRobin Wright ve Dave Bautista gibi isimler eşlik ediyor.

13 Ekim 2017

Prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren Michael Haneke'nin yeni filmi Mutlu Son, arka planında Avrupa'daki mülteci krizinin işlerken, odağında ise uzun yıllardır saklanan sırların yavaş yavaş ortaya saçıldığı bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Film, Filmekimi programında da yer alıyor.

20 Ekim 2017

Cannes Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştiren, Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı Soygun, bir soygunun tam olarak altından kalkamayan Connie ve Nick isimli iki kardeşin hikâyesini anlatıyor. Pattinson filmdeki performansıyla övgü toplamaya devam ediyor. Soygun da Filmekimi programında yer alan yapımlardan biri.

27 Ekim 2017

2017 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışan, Sally Potter'ın yazıp yönettiği The Party, bir kutlama vesilesiyle bir araya gelen bir grup arkadaşın, zamanla trajediye dönüşen partisini konu ediniyor. Filmekimi programında da yer alan The Party'nin oyuncu kadrosunda Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall gibi usta isimler yer alıyor.

Taika Waititi'nin yönetmenliğini üstlendiği Thor: Ragnarok, Asgard'ı kurtarmak adına zorlu bir mücadeleye giren Thor'un macerasını anlatıyor. What We Do in the Shadows, Hunt for the Wilderpeople gibi filmlerle tanınan Waititi'nin, sadece fragmanlara bakarak bile görsel olarak imzasını attığını söyleyebileceğimiz Ragnarok, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Benedict Cumberbatch, Tessa Thompson ve Idris Elba gibi isimlerden oluşan kadrosuyla dikkat çekiyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.