Mart ayında vizyona girecek yerli filmler

7.815 Gösterim
28 Şubat 2018 12:20
Mart ayında vizyona girecek yerli filmler

2018 yılının ilk iki ayı yüksek bir ivmede ilerleyen ve yerli sinemamız için birçok rekora imza atan filmler, vizyona girmesi planlanan yeni filmlerle Mart ayında aynı hızla devam ediyor olacak.


02 Mart 2018

Babasının şirketinin başına geçerek CEO’luk görevini üstlenen Ferhat (Ahmet Kural) ve onun çocukluk arkadaşı, şirketin finans müdürü Gökhan'ın (Murat Cemcir) hikâyesini anlatan filmde, Kural ve Cemcir'e Saadet Işıl AksoyCengiz BozkurtGünay KaracaoğluÇağlar Ertuğrul ve Mustafa Alabora gibi isimler eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini ise Çalgı ÇengiDüğün Dernek gibi seri filmlerle yerli komedi vitrininin popüler isimleri hâline gelen senarist ve yönetmen Selçuk Aydemirüstleniyor.

Taylan Mintaş'ın yazıp yönettiği belgesel Sessizliğin Kardeşleri, yönetmenin uzun bir süre sonra yeniden yolunun düştüğü memleketinde yaşayan ahraz (sağır ve dilsiz) kuzenleri Toso ve Çao'nun hikâyesini konu edinirken, köyde üçüncü bir dil olarak yarattıkları kendilerine özgü işaret diline farklı bir bakış açısı sağlıyor.

09 Mart 2018

Anadolu'ya sefer düzenleyen Moğollara karşı Emir Celaleddin Karatay etrafında toplanan direnişi konu edinen Direniş Karatay'ın senaryosunu Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok'un kaleminden çıkarken; yönetmenliğini Selahattin Sancaklı üstleniyor. Filmin kadrosunda Mehmet AslantuğFikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Volkan Keskin, Burcu Özberk gibi isimler yer alıyor.

Şükrü Alaçam'ın yönettiği ve Alican Yücesoy, Yeliz Kuvancı, Nisa Sofia Aksongur ile İlker Kaboğlu'nun oynadığı Locman, makinistlikten depo şefliğine terfi ile tayini çıkan Uğur ve ailesinin yerleşme macerasınını konu edinirken; yeni bir yerde, yeni bir hayata başlayan bu ailenin uyum sürecini ele alıyor.

Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman'ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu Mahalle, kendi kanunlarını kendi yazan bir mahallede yaşayan üç arkadaşın yeni taşınan, gizemli bir yabancı ile birden değişen hayatlarının anlatıldığı film, ön yargıların birçok hayatı nerelere sürüklediğine dikkat çekiliyor.

Olgun Özdemir'in yönettiği Vicdan Ağacı, Kuşadası'nda yaşayan Menderes ve bakıma muhtaç ağabeyi Adnan'ın hikâyesini anlatırken, iki kardeşin geçmişle olan yüzleşmesine odaklanıyor.

Mehmet Ali Arslan'ın yönettiği ve Mahmut Cevher, Perihan Savaş, Tuba Daştan ile Fırat Temir'in oynadığı Yalnız Hayaller Kaldı; organ bağışı ve gençlerin hayatlarını özgürce yaşama sürecinin etkilerini anlatan filmde, teknolojinin insan hayatına olumlu yanlarının yanı sıra yalnızlaştırma ve yabancılaştırma da ele alınıyor.

16 Mart 2018

Hakan Algül'ün yönetmen koltuğunda oturduğu BKM komedisi Düğüm Salonu, iki eski sevgilinin yeniden bir araya gelmesiyle savaşa alanına dönen iki düğünü anlatıyor. Filmin senaryosuna imza atan Şahin Irmak'a İrem SakGonca VuslateriEmre KarayelOnur Buldu, Duygu Yetiş, Salih Kalyon ve Nilgün Belgün gibi isimler eşlik ediyor.

Mehmet Ada Öztekin'in oturduğu Kaybedenler Kulübü Yolda'da, Nejat İşler ve Yiğit Özşener Kaan ve Mete rollerine geri dönüyor. İşler ve Özşener'e Hande DoğandemirMerve ÇağıranRıza Kocaoğlu ve Sarp Akkaya gibi isimlerin eşlik ettiği film, arkadaşlarıyla geçirdikleri tatil sonrası motorlarıyla İstanbul'a dönmekte olan Kaan ile Mete'nin, bu yolculuk sırasında yaşadıklarını anlatıyor.

Ozan Denklik'in yönettiği Ne Var?, gittikleri falcıdan sonra bir hazinenin peşine düşen bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

Burçin Aydın ve Bülent Aydoğan'ın yönettiği Tut Yüreğimden Anne, otizmli kızını bir türlü kabullenemeyen ailesiyle zorlu bir hayatı olan Sibel'in, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrendikten sonra yaşadıklarını konu edinirken filmin başrollerini Sermiyan Midyat ve Naz Elmas paylaşıyor.

23 Mart 2018

Bordo Bereliler 2: Afrin, bir sınır operasyonundaki bordo bereli ekibinin başından geçenleri anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Erhan Baytimur oturuyor.

Engin Akyürek'in başrolünde yer aldığı, oyuncu kadrosunda ayrıca Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaşgibi isimlerin yer aldığı film, başından geçen travmatik trafik kazası sonrası geldiği gizemli kasabada, şifacı bir kadın ve kasaba sakinlerinin yardımlarıyla bu süreci atlatmaya çalışan Kerem'in hikâyesini anlatırken filmin yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturuyor.

Emre Erdoğdu yazıp yönettiği Kar, yirmi yaşına gelmesine rağmen henüz bitiremediği liseye devam etmeye çalışan; kavga, vukuat ve uyuşturucu üçgeninde bir hayat yaşayan Müzeyyen'in, sadece varlığından haberi olduğu kardeşinin çıkıp gelmesiyle değişen yaşamını konu ediniyor. Filmde Müzeyyen başrolüne Hazar Ergüçlü hayat veriyor.

Onur Ünlü'nün yeni filmi Manyak'ın başrolünde, Gerçek Kesit dizisindeki Sarı Bıyık karakteriyle tanınan Cahit Kaşıkçılar yer alıyor. Komedi-macera türündeki filmin kadrosunda Kaşıkçılar'ın yanı sıra Emel Emir, Fatma Pazvant, Mehmet Vanlıoğlu, Erdal Parmaksız, Zehra Sözügüzel, Mesut Hakyemez ve Perihan Savaş gibi isimler yer alıyor.

Onur Buldu, İrem Sak ve Öner Erkan'ın başrolünde yer aldığı, Erkan Tunç'un yazıp yönettiği Martı, küçük bir tavuk çiftliğinde bakıcı olarak çalışan Yakup ile eşi Mediha'nın, çiftliğe Rıza ve karısı Nurgül'ün gelmesiyle değişen hayatlarını anlatıyor.

İlhan Akgül ve Sinan Tabanlı'nın yönettiği Son Oyun'un kadrosunda Ali Sürmeli, Deniz Oral ve Recep Yazıcıoğlu gibi isimler yer alıyor.

Sedat Yetkin'in yönettiği Zat-ı Mahfuz, Bitlis'te yaşamış ve hikâyeleri günümüze kadar ulaşmış dinî şahsiyetlerin yaşamlarını konu ediniyor.

30 Mart 2018

Eski bir aktörün şöhretli zamanlarından kalan deri ceketi, rastlantısal olaylar sonucunda birbirinden farklı insanların hayatlarını kesiştirir. Üstüne üstlük ceketin içinde büyük ikramiye çıkmış loto kuponu vardır ve bundan kimsenin haberi yoktur. Elden ele gezen bu deri ceket, tüm karakterlerin hayatlarını kökünden değiştirecek ve adeta Arapsaçı'na döndürecektir.

Güldüy Güldüy Çocuk ekibinin yer aldığı, BKM yapımcılığında çekilen Bizim Köyün Şarkısı, şirin bir kasaba okuluna şehirden yeni bir öğrencinin gelmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. Filmin yönetmenliğini ise Tuğçe Soysop üstleniyor.

Tuncer Gürbüz'in yönettiği korku türündeki Kabus'un kadrosunda Mustafa Kaya, Esra Öztop ve Can Şakar yer alıyor.

Sundance Film Festivali'nin Dünya Sineması bölümünde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan, Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği Kelebekler, babalarının kendilerini çağırmasıyla otuz yıl sonra köylerinde bir araya gelen üç kardeşin hikâyesini ele alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.