Justice League'in ardından: DC Sinematik Evreni'nin yapım aşamasındaki 19 filmi

9.184 Gösterim
23 Kasım 2017 15:30
Justice League'in ardından: DC Sinematik Evreni'nin yapım aşamasındaki 19 filmi

Geçtiğimiz hafta ülkemizde vizyona giren Justice League'in ardından, DC Genişletilmiş Sinematik Evreni yeni projeleriyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.


İzleyiciler Wonder Woman, Superman ve Batman gibi önde gelen birçok kahramanın yeni filmi için heyecanla beklerken; çizgi roman severler ise henüz beyaz perdeye taşınmamış kahramanların hikâyeleri için gün sayıyor. DC'nin açıklamalarına göre kimi filmin vizyon tarihi belli, kimisi yapım aşamasında ve kimisi ufukta belirmeye başlıyor. DC Sinematik Evreni'nin yapım aşamasındaki 19 filmine biraz yakından bakalım.

Aquaman

Jason Momoa’nın Aquaman yani gerçek adıyla Arthur Curry’ye hayat vermeye devam ettiği solo Aquaman filmi, kahramanın gelen tehditlere karşı yurdu Atlantis’i savunmak için girdiği amansız mücadeleyi konu ediniyor. Filmin hikâyesi Geoff Johns’un, senaryosu Will Beall’ın kaleminden çıkarken yönetmen koltuğunda Saw, The Conjuring gibi korku filmlerinden tanıdığımız James Wan oturuyor. Hikâyenin konusu Justice League sonrasında yaşananlardan yola çıkarken başroldeki Jason Momoa’nın yanı sıra kadroda birçok ünlü isim yer alıyor. Amber Heard, Mera karakterine hayat vermeye devam ederken, Nicole Kidman bu solo filmde Aquaman’in annesi Queen Atlanna karakteriyle DC Sinematik Evreni’ne giriş yapıyor. Filmin kadrosunda Yahya Abdul-Mateen II, Patrick Wilson, Willem Dafoe ve Temuera Morrison gibi isimler de dikkat çekiyor. Aquaman, 21 Aralık 2018 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Shazam!

Geçtiğimiz haftalarda DC Sinematik Evreni'nin yeni süper kahraman filmi Shazam!'ın, 2019 yılının Nisan ayında vizyona gireceği duyurulmuştu. Shazam!'ın senaryosunu Henry Gayden kaleme alırken söylentilere göre yönetmen koltuğunda Lights Out ve Annabelle: Creation gibi korku filmlerinden tanıdığımız David F. Sandberg oturacak. 2018 yılında çekimlerine başlanacak olan filmde altı mitolojik Tanrı ve karakterin (Solomon, Herkül, Atlas, Zeus, Aşil ve Mercury) gücüne sahip Shazam!'a, Chuck dizisiyle kariyerinde büyük sıçrayışı gerçekleştiren ve Thor: The Dark World'deki Fandral karakteriyle süper kahraman evrenine giriş yapan Zachary Levi hayat verecek. Shazam!'ın kadrosunda Zane HoltzBilly Magnussen ve Jake McDorman gibi isimlerin de yer alması bekleniyor.

Wonder Woman 2

Bu Haziran ayında DC Comics’in kreatif direktörü ve birçok yapımın ehli yazarı Geoff Johns ve yönetmen Patty Jenkins’in, Wonder Woman 2 için çalışmalara başladığı duyuruldu. Temmuz ayında ise Johns merakla beklenen yeni filmin senaryosunu kaleme almaya başlamış ve San Diego’da düzenlenen Comic-Con’da Wonder Woman’ın devam haberi artık tam anlamıyla resmiyet kazanmıştı. Yönetmen koltuğunda yeniden Patty Jenkins’in oturacağı filmde Gal Gadot, Wonder Woman olarak bir kez daha karşımıza çıkacak. Devam filmi, ABD'yle aynı anda, 01 Kasım 2019 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Cyborg

2014 yılında, Cyborg karakterinin solo filminin kesinleştiği Warnes Bros. tarafından duyurulmuş, bu yeni filmde Cyborg yani gerçek adıyla Victor Stone’a hayat vermesi için Ray Fisher’la anlaşılmıştı. George Perez ve Marv Wolfman’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanacak film hakkında bilgiler kısıtlı olsa da kararlaştırılmış vizyon tarihi, ABD için, 3 Nisan 2020 olarak gözüküyor.

Green Lantern Corps

2014 yılında müjdesi verilen bir diğer film ise Green Lantern olmuştu. 2015 yılında San Diego Comic-Con’da başlığı Green Lantern Corps olarak duyurulan filmin senaryosunu David S. Goyer ve Justin Rhodes, yine Goyer ve Geoff Johns’ın kaleminden çıkan taslak öyküden uyarlayacak. Green Lantern Corps’un gelişim aşamaları hâlâ devam ederken film, ABD vizyon takviminde 24 Temmuz 2020 olarak gözüküyor.

Batgirl

The Avengers ve Avengers: Age of Ultron filmlerini yöneten Joss Whedon’un DC Sinematik Evreni’ne transferi, Justice League’in çekimlerini Zack Snyder’dan devralmasının öncesinde gerçekleşmiş, Mart ayında Whedon’un Batgirl filmini yöneteceği açıklanmıştı. 2018 yılında prodüksiyonuna başlanması planlanan filmle ilgili şu ana kadar gelen bilgiler, Gail Simone imzalı The New 52 çizgi romanındakine benzer bir Barbara Gordon/Batgirl ile karşılacağımız ile sınırlı.

The Batman

DC Sinematik Evreni’nde prodüksiyon sırasında ortaya çıkan belli başlı problemlere aşina olsak da The Batman henüz senaryo aşamasında birçok problemle karşı karşıya kaldı. İlk etapta Ben Affleck’in yapımcı, yönetmen, senarist ve başrol olarak projede olacağı açıklanmış; Affleck uzunca bir süre senaryo üzerine çalışsa da sonradan projenin daha olumlu ilerlemesi için filmin senaristliğinden ve yönetmen koltuğundan feragat etmişti. Bu karar üzerine The Batman’in senaryosu ve yönetmenliği Matt Reeves’e devredildi. Ben Affleck’in Batman’i canlandırmaya devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, Reeves filmin Hitchcock’tan esintiler taşıyan ve kara film ögeleri içeren bir anlatıya sahip olacağını, hikâyesinde ise Batman’in dedektif yönüne daha fazla odaklanılacağını açıkladı.

Black Adam

2017 yılının başlarında ünlü oyuncu Dwayne Johnson’ın başrolünde yer alacağı Black Adam filminin geleceği açıklanmıştı. Filmin ortak yapımcılarından biri olan Johnson ayrıca karakterin solo filminden önce evrene giriş yapacağını söylemiş fakat bu konuda bir film ismi vermemişti. Ekim ayında ise Black Adam’ın senaristliğini Adam Sztykiel’in yapacağı açıklandı.

Flashpoint

Ezra Miller'ın canlandırdığı ve DC Sinematik Evreni'ne Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmiyle adım atan Flash/Barry Allen karakterinin solo fillmi de, birçok yönetmen ve senarist değişikliğine maruz kalan yapımlardan biri oldu. Filmin ilk senaryosunu yazan Phil Lord ve Christopher Miller takvim uyuşmazlığı nedeniyle projeden ayrılırken, Seth Grahame-Smith ve Rick Famuyiwa gibi sinemacılar ise stüdyo ile olan prensip ayrılıklarını sebep göstererek projeden ayrıldılar. 2020 yılında gösterime girmesi planlanan filmde Flash'in yanı sıra Wonder Woman, Cyborg ve Batman'in de yer alacağı belirtildi.

Gotham City Sirens

2016 yılında Suicide Squad ile evrene giriş yapan Harley Quinn karakterinin spin-off projesi, yine aynı yıl içerisinde açıklanmıştı. Margot Robbie’nin başrolünde yer alacağı ve adı Gotham City Sirens olarak açıklanan filmin yönetmenliğine bu yıl içerisinde ise Suicide Squad’ı yöneten David Ayer getirildi. Jared Leto’nun da Joker karakteriyle filmde yer alabileceği konuşuluyor.

Justice League Dark

2013 yılında usta sinemacı Guillermo Del ToroSwamp ThingHellblazerEtriganThe SpectreMadame XanaduDeadman ve Zatanna gibi karakterlerden oluşan Justice League Dark süper kahraman takımını odağına alacak bir senaryo üzerinde çalıştığını açıklamış, 2015 yılında ise Warner Bros. yönetmenin projeden ayrıldığını açıklamıştı. Del Toro’nun hikâyesini devralan Michael Gilio filmin senaryosunu oluştururken Doug Liman’ın yönetmen koltuğuna geçeceği açıklanmıştı. Bu yılın ilk yarısında ise Liman’ın takvim uyuşmazlığı yüzünden projeden ayrıldığı, senaryonun son hâli içinse Gerard Johnstone ile anlaşıldığı belirtilmişti.

Nightwing

2017 yılı içerisinde gösterime giren Lego Batman Filmi’nin yönetmeni Chris McKay’in, Nightwing uyarlamasının yönetmen koltuğuna oturacağı bu yıl içerisinde açıklanmış, gerçek ismiyle Dick Grayson’ın hikâyesini anlatacak olan filmin senaryosunun ise Bill Dubuque’a emanet olduğu belirtilmişti. 2018 yılı içerisinde filmin hazırlıklarına başlanacak.

Suicide Squad 2

Warner Bros., Suicide Squad’ın zorlu geçen prodüksiyon sürecinden sonra devam filmi için yeni bir yönetmen arayışına girdi. Mel Gibson, Ruben Fleischer, Jonathan Levine, Daniel Espinosa, Jaume Collet-Serra gibi yönetmenlerin adı geçse de geçtiğimiz haftalarda filmin pilot koltuğuna Warrior, Jane Got a Gun, The Accountant gibi filmleri yöneten Gavin O’Connor’ın geçtiği açıklandı. O’Connor, birçok senaristin elinden geçen senaryoya da son şeklini verecek. 2018 yılının ortalarında çekimlerine başlanması planlanan filmde Jared Leto’nun Joker rolünü yeniden canlandıracağı da belirtildi.

Deadshot

Yaklaşık bir yıl önce çekileceği anons edilse de, yapım aşamasındaki DC filmleri arasında şu ana kadar en az gelişmenin olduğu yapım Deadshot’ın solo filmi. Henüz resmi anlaşmalar yapılmasa da Will Smith’in Suicide Squad’ta olduğu gibi karaktere bu filmde de hayat vermesi bekleniyor.

Deathstroke

The Batman filminin ana kötüsü olması planlanan Slade Wilson nam-ı diğer Deathstroke’un bu filmdeki akıbeti, Matt Reeves’in yönetmenliğe geçmesiyle çıkmaza girdi. Fakat DC evrenine girişini Justice League’te gerçekleştiren karakterin solo filminin çekileceği geçtiğimiz haftalarda resmi olarak duyuruldu. Joe Manganiello’nun hayat vereceği Deathstroke’un solo filminin yönetmenliğini ise The Raid filmleriyle adını duyuran Gareth Evans üstlenecek.

Harley Quinn ve Joker filmi

Geçtiğimiz yaz aylarında Margot Robbie ve Jared Leto’nun başrollerinde yer alacağı bir filmin daha hazırlıklarının yapıldığı ortaya atılmış, Warner Bros. bu iddiaları doğrulayarak bu projenin Gotham City Sirens filminden farklı bir yapım olduğunu belirtmişti. Robbie’nin yürütücü yapımcılarından biri de olacağı filmin yönetmen koltuğu içinse Robbie’nin daha önce birlikte çalıştığı Glenn Ficarra ve John Requa ikilisiyle anlaşıldı. Ficarra ve Requa, filmin senaryosunu da kaleme alacak.

Justice League 2

2014 yılında Zack Snyder’ın yöneteceği Justice League’in iki bölümlü olacağı duyurulmuştu. Snyder’ın DC evreninden ayrılmasıyla ikinci filmin akıbeti bilinmezliğe sürüklenirken, Komiser Gordon’ı canlandıran J.K. Simmons geçen ay içerisinde ikinci filmin senaryo hazırlıklarının devam ettiğinin müjdesini verdi. Justice League’in jenerik sonrası kliplerinde bu devam filminin anonsu da yapıldı. Daha önce 2019’da gösterime gireceği duyurulan filmin vizyon tarihinin ileriye alınması planlanıyor.

Lobo

2009 yılından beri hayata geçirilmeye çalışılan (bir dönem filmi Guy Ritchie’nin çekmesi planlanıyordu) Lobo uyarlamasıyla en büyük somut adımlar 2016 yılında filmin senaryosunun Jason Fuchs’a emanet edilmesiyle atıldı. Filmin yönetmeni ya da başrol oyuncusu ise henüz netleşmedi.

Man of Steel 2

2014 yılı içerisinde Warner Bros., Man of Steel’in devam filminin çekileceğini ve Henry Cavill’in bu filmde de Superman’e hayat vereceğini açıklamıştı. Projeyle ilgili uzun süren sessliğin ardından 2016 yılının sonlarında Amy Adams, filmin hâlâ senaryo yazım aşamasında olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise filmin yönetmen koltuğu için Kingsman filmlerinin yönetmeni Matthew Vaughn ile görüşüldüğü açıklanmıştı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.