Kasım ayında gösterime girecek, kaçırılmaması gereken 6 yabancı film

5.010 Gösterim
31 Ekim 2017 12:45
Kasım ayında gösterime girecek, kaçırılmaması gereken 6 yabancı film

Vizyonda geride bırakmak üzere olduğumuz ayla birlikte başlayan yoğunluk, Kasım ayı içerisinde artarak devam edecek. Daha çok yerli filmlerin lokomotifi olacağı vizyon takviminde, öne çıkan yabancı filmler de bulunuyor. Bu yoğun takvimden öneri mahiyetinde seçtiğimiz altı filme göz atalım.


10 Kasım 2017

Much Ado About Nothing, Mary Shelley's Frankenstein, Hamlet gibi birçok uyarlama filmiyle adından söz ettiren usta oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh, geniş oyuncu kadrosuyla bir başka klasik, Doğu Ekspresinde Cinayet'i sinemaya uyarlıyor. Branagh'ın Christie romanlarının ünlü dedektifi Hercule Poirot'ya can verdiği filmde, Penélope CruzDaisy RidleyJudi DenchJohnny DeppMichelle Pfeiffer, Josh Gad, Olivia Colman, Willem Dafoe gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Finlandiya'nın önde gelen sinemacılarından Aki Kaurismäki, Berlin'den Gümüş Ayı ödülüyle dönen filmi Umudun Öteki Yüzü ile tıpkı bir önceki uzun metrajı Le Havre gibi bir göçmen hikâyesi anlatıyor. Filmde, kız kardeşiyle Halep'ten kaçtıktan sonra yolu Helsinki'ye düşen Khaled ile burada bir restoran işleten Wickström'ün yaşadıkları konu ediliyor.

17 Kasım 2017

2017 Cannes Film Festivali'nin Director's Fortnight bölümünün açılış filmi olan, Claire Denis'in yeni filmi İçimdeki Güneş, gönül işlerinde şansı pek yaver gitmese de aşkı aramaya devam eden, ressam Isabelle'in hikâyesini anlatıyor. Filmde Isabelle karakterine usta oyuncu Juliette Binoche hayat veriyor.

Çekimlerinin büyük bir kısmını Zack Snyder'ın gerçekleştirdiği, Snyder'ın ailevi sebeplerle ayrılmasından sonra Joss Whedon'un tamamladığı Justice League, Batman liderliğinde DC kahramanlarını yeniden bir araya getiriyor. Gal Gadot, Ben Affleck, Henry Cavill rollerine geri dönerken, önceki filmlerde yalnızca cameo olarak görülen karakterlere hayat verecek olan Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher da kadrodaki diğer isimler.

Köpek Dişi ve The Lobster gibi filmlerle dünya genelinde tanınırlığa ulaşan Yorgos Lanthimos'un yönettiği Kutsal Geyiğin Ölümü, eşi Anna ve çocuklarıyla beraber mutlu bir hayatı olan cerrah Steven'ın, babasını kaybeden genç Martin'i hayatına sokmasıyla yaşanan olayları konu ediniyor. Cannes'da En İyi Senaryo ödülüne ortak olan filmin başrollerinde Nicole Kidman ile Colin Farrell yer alıyor.

24 Kasım 2017

Paul King'in yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu Paddington'ın devam filmi Ayı Paddington 2, sevilen Ayı Paddington'ın teyzesi Lucy'ye hediye etmek istediği kitabın çalınmasıyla gelişen olayları konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.