Harry Potter'dan yeni Game of Thrones dizisine: Max'te yayınlanacak yeni diziler

6.458 Gösterim
18 Nisan 2023 17:10
Harry Potter'dan yeni Game of Thrones dizisine: Max'te yayınlanacak yeni diziler

Warner Bros. Discovery ve HBO Max yöneticileri, 12 Nisan Çarşamba günü yeni isim verdikleri Max hakkında kapsamlı bir sunum yaptılar. HBO Max'in artık Max'e dönüştüğü platformda Harry Potter dizisi, The Big Bang Theory spin-off projesi, Game of Thrones evreninde geçen yeni bir dizi gibi açıklandığı anda heyecan dalgası yaratan projelerin detaylarını sizler için derledik.


Bu yıl birçok kuruluş kendilerini revize etmeye, yeni fazlar geliştirmeye devam ederken, Warner Bros. Discovery de kendini bir sarmaldan kurtarıp yeni adımlar atmaya muktedir olduğunu gösteren firmalardan biri oldu. DC evrenini sıfırlayıp yeniden düzenlemeye başlayan Warner Bros. Discovery yöneticileri 12 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirdikleri sunumda HBO Max'in yeni kimliği Max'i açıklayarak bu bünyede ortaya çıkacak yeni projeleri detaylarıyla açıkladılar. 

 

Açıklanan her projenin henüz tarihlerine dair detay verilmemesinin de sunumdaki ortak unsur olduğu söylenebilir. 

Harry Potter

Warner Bros. Discovery 12 Nisan'da basına ve yatırımcılara yeni projeleri Max hakkında yaptıkları açıklamalarda, Harry Potter'ın da dizi projesi olarak platformda yer alacağını duyurdu. Warner Bros. Discovery'nin projeyi on yıllık bir dizi olarak tanımladığı sunumda, dizinin tamamen yeni bir kadroya sahip olacağı söylendi. Seri, geçen yıllarda geniş bir pazarda sergilediği popülerliğini ve herkes üzerindeki etkisini kanıtlamıştı.

 

HBO & HBO Max Content'in başkanı ve CEO'su Casey, "İzleyicilere Hogwarts'ı yeni bir şekilde keşfetme fırsatı vermekten mutluluk duyuyoruz. Harry Potter kültürel bir fenomen, Büyücülük Dünyası'na karşı da bitmeyen bir sevgi olduğu aşikâr. Warner Bros. Television ve J.K. Rowling, bu yeni Max Original serisinde, hayranların yıllarca keyif almaya devam ettikleri ironik kitapların derinliklerine inecek." diye konuştu. 

 

Resmi taraflarca yapılan açıklamalar neticesinde, yıllardır süre gelen Harry Potter'ın geleceği hakkındaki söylentiler de nihai noktaya ulaşmış oldu. Dizinin oyuncu kadrosu, yaratıcı ekibi detayları zamanla takipçileriyle paylaşılacak.

 

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

George R. R. Martin’in Dunk and Egg kitaplarına dayanan Game of Thrones’un yeni dizisi onaylandı. Dizi Sör Uzun Duncan (Dunk) ve genç Aegon V Targaryen (Egg) hikâyesini, A Song of Ice and Fire’da anlatılan 90 yıl önceki maceralara dayanıyor. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night ismi ile duyurulan dizinin resmi açıklaması şu şekilde: 

 

"Game of Thrones olaylarından bir asır önce, genç saf ama cesur bir şövalye olan Uzun Sör Duncan ve onun küçük yaveri Egg adındaki iki alışılmadık kahraman Westeros’ta dolaşır. Targaryen soyunun Demir Taht’ı elinde tuttuğu ve son ejderhaya dair izlerin hala hafızalardan geçmediği bir çağda geçen bu olağanüstü ve kıyaslanamaz dostları büyük kaderler, güçlü düşmanlar ve tehlikeli maceralar bekliyor.” 

 

George R. R. Martin ve House of the Dragon’un 1. sezonunda ortak yapımcı olan Ira Parker yazar ve sorumlu olarak projede yer alacaklar. Martin, Tales of Dunk and Egg serisinde bugüne kadar, 1998’de The Hedge Knight, 2003’te The Sworn Sword ve 2010’da The Mystery Kngiht adıyla üç kısa roman yayınladı. 
 

The Symphatizer

2024’te HBO’nun yeniden markalaşan Max yayın hizmetinde Robert Downey Jr. The Sympathizer dizisiyle bir kılık değiştirme ustasına hayat verecek. 

 

Viet Thanh Nguyen’in Pulitzer Ödüllü romanından uyarlanan The Sympathizer’da Hoa Xuande Los Angeles’ın mülteci topluluğuna gömülen bir Kuzey Vietnam casusunu canlandırıyor. The Sympathizer’ın resmi tanıtımında dizi, Vietnam Savaşı’nın son günlerinde yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir komünist casusun mücadeleleri ve bunun sonucunda Amerika Birleşik Devletleri’ne sürgün sırasında oluşan kültürler arası hicvi gözler önüne seriyor. 

 

Projede eşi Susan Downey ile birlikte baş yapımcı olarak yer alan Robert Downey Jr., gelecek vaat eden bir Orange County Kongre Üyesi, bir CIA ajanı ve bir Hollywood film yönetmeni gibi, Amerikan düzeninin farklı yönlerini temsil eden kendine özgü karakterlere bürünüyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Fred Nguyen Khan, Toan Le, Vy Le, Alan Trong, Ky Duyen ve Sandra Oh gibi isimler yer alıyor.

 

The Conjuring

Korku evreninde geçen The Conjuring evrenini temel alan yeni dizinin Max ile sevenleriyle buluşacağı, yapılan sunumda duyuruldu. Warner Bros. Discovery'e göre The Conjuring televizyon dizisi, sinema filmlerinde kurulan hikayeyi devam ettirecek.

 

DC eş başkanı ve yapımcı Peter Safran, Safran Company aracılığıyla dizinin sorumlu yapımcılığını üstleniyor.

 

The Conjuring evrenindeki The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, Annabelle Comes Home ve The Conjuring: The Devil Made Me dahil olmak üzere filmler dünya çapındaki gişede toplu olarak 2 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Evrenin bir sonraki filmi olan The Nun 2 ise 8 Eylül 2023'te vizyona girecek.

 

The Big Bang Theory spin-off dizisi

The Big Bang Theory ve yan dizisi Young Sheldon’ın ortak yaratıcısı Chuck Lorre, Warner Bros. Television’daki genel anlaşması ile yeni bir komedi dizi geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu duyuruldu. Warner Bros. Discovery'nin sunumu sırasında açıklanan The Big Bang Theory'nin spin-off dizisinin olay örgüsü henüz açıklanmadı. 

 

Söylentilerin kesin olmamasıyla birlikte, bilinen Big Bang yıldızlarının konuk olarka görünme potansiyeli olduğu fakat çoğunlukla yeni bir oyuncu kadrosunun yer alacağı bir saatlik dizi olduğu düşünülüyor.

 

The Big Bang Theory, 2007’den 2019’a kadar 12 sezon boyunca CBS’de yayınlandı ve dizinin sonunda 18 milyonun biraz altında izleyici toplayarak büyük reyting başarıları getirdi. Young Sheldon ise 2017’de prömiyerini yaptı ve şu anda altıncı sezonunda olan dizinin yedinci sezonuna şimdiden yeşil ışık yakıldı. The Big Bang Theory’nin yaratıcısı Chuck Lorre’nin baş yapımcılığını üstleneceği yeni Big Bang serisi, Lorre’nin Max’teki ikinci projesi olacak. 
 

The Regime

Oscar Ödüllü oyuncu Kate Winslet, Warner Bros. Discovery’nin Max için yapılan basın etkinliğinde HBO mini dizisi The Regime’in başrolünde yer aldığı, sunum sırasında yayınlanan fragmanla resmileştirildi. Gösterişli ve siyasi entrikalarla dolu olan fragman çok fazla açıklama sunmuyorken dizinin resmi açıklaması ise şu şekilde: “Modern bir Avrupa rejiminde oluşan sarayın duvarlarında bir yılın hikâyesi anlatılıyor.” 

 

Dizinin oyuncu kadrosunda Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant, Danny Webb, David Bamber, Henry Goodman, Stanley Townsend, Louie Mynett, Rory Keenan, Karl Markovics ve Pippa Haywood gibi isimler yer alıyor.

 

İlk olarak The Palace ismi ile bilinen dizide Stephen Frears ve Jessica Hobbs, yönetici yapımcı ve dizi sorumlusu olan Will Tracy'nin kaleme aldığı diziyi yönetecekler. Hobbs son zamanlarda The Crown ve Broadchurch bölümlerini yönetmesiyle biliniyordu. Tracy ise, 2022’nin korku-komedisi The Menu’nün yanı sıra Succession bölümlerinin ortak yazarlığında yer aldı.

 

True Detective: Night Country

Sunulan projelerden bir tanesi de True Detective'in dört yıl aradan sonra gelen yeni sezonu True Detective: Night Country'den ilk fragman oldu. 2014'te Matthew McConaughey ve Woody Harrelson'ın rol aldığı ilk True Detective sezonunu, ertesi yıl Colin Farrell, Rachel McAdams ve Vince Vaughn'un rol aldığı ikinci sezon izledi. 3. sezon 2019'da yayınlandı ve başrolde Mahersahala Ali yer aldı.

 

Alaska'nın soğuk atmosferinde geçecek dördüncü sezonun başrollerindeki Jodie Foster ve Keli Reis iki dedektife hayat verecek isimler oldu. Dizinin yayınlanan fragmanında, bir araştırma merkezindeki sekiz adamın aniden kaybolması sonucu, sırlar ve gizemlerle dolu bir kasabada iki dedektifin soruşturmayı nasıl ele aldıkları aktarılıyor. 

 

Henüz yayın tarihine dair detayların verilmediği True Detective: Night Country dizisinde Foster ve Reis'in yanı sıra Fiona Shaw, Finn Bennett, Isabella Star Lablanc, Aka Niviâna, Anna Lambe, Joel D. Montgrand, Christopher Eccleston ve John Hawkes gibi isimler yer alıyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.