GAİN'de izleyebileceğiniz 8 yabancı film!

8.709 Gösterim
3 Nisan 2023 19:20
GAİN'de izleyebileceğiniz 8 yabancı film!

GAİN'in zengin ve güncel içeriğiyle göz dolduran film kataloğuna yakın dönemde eklenen yabancı yapımları listeledik. 


The Peanut Butter Falcon (Hayallerin Peşinde)

Tyler Nilson ve Michael Schwartz'ın birlikte yazıp yönettiği film, Amerikan güreşçisi olma hayalini gerçekleştirmek için kaldığı bakımevinden kaçan Down sendromlu Zak ile bu yolculuğunda ona eşlik eden Tyler ve Eleanor'un hikâyesini anlatıyor. 2019 yılı yapımı filmde Zack Gottsagen, Shia Labeouf ve Dakota Johnson başrolleri paylaşıyor. 

I'm Your Man (Tam Sana Göreyim/Ich bin dein Mensch)

Maria Schrader'in yönettiği film, kendi araştırmalarına devam edebilmek adına bir bilimsel deneye dahil olan bilim insanı Alma'nın, deney kapsamında kendisini mutlu etmek için tasarlanan insansı robot ile geçirdiği üç haftayı anlatıyor.  Prömiyerini 71. Berlin Film Festivali'nde yapan 2021 yılı yapımı filmde Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller gibi oyuncular rol alıyor.

The Truth (Saklı Gerçekler/La vérité)

Hirokazu Koreeda tarafından yazılıp yönetilen film, hayatı üzerine bir kitap yazan ünlü Fransız aktris Fabienne'in, kitabının yayımlanmasının akabinde uzun süredir görüşmediği kızı Lumir ve ailesiyle bir araya gelmesini konu ediniyor. Fransa-Japonya ortak yapımı olan The Truth'un oyuncu kadrosunda Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke gibi isimler yer alıyor.
 

Force Majeure (Turist)

Ruben Östlund'un yazıp yönettiği, 2014 yılı yapımı filmin konusu şöyle: Yoğun iş temposuna ara vererek, çocukları ve eşiyle beraber tatil yapmak amacıyla, Fransa'nın Alp dağlarına kayağa giden Tomas, bir öğle yemeği esnasında hiç beklemediği bir olayla karşılaşır. Bulundukları otelin üstüne çığ düşmesiyle paniğe kapılan Tomas, ailesini bırakıp kaçarken karısı Ebba çocukları kurtarma derdindedir. Bu hareket, çiftin tüm evliliklerini sorgulamasına ve Tomas'ın ailenin reisi pozisyonunun sallanmasına neden olur.

The Gentlemen

Guy Ritchie'nin yönettiği film, İngiltere'de kurduğu büyük çaplı uyuşturucu imparatorluğunu Oklahomalı bir hanedana satma aşamasında olan Mickey Pearson'ın, kendisini bu süreçte rüşvetten şantaja birçok farklı suç faktörlerinin yer aldığı çetrefilli olaylar silsilesi içerisinde bulmasını konu ediniyor. The Gentlemen'ın zengin oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Colin Farrell, Hugh Grant gibi isimler bulunuyor.

The War with Grandpa (İyi Olan Kazansın)

Tim Hill'in yönettiği The War with Grandpa, eşini kaybettikten sonra kızının evine taşınan Ed ile evlerinin düzenin değişmesinden hoşlanmayan torunu Peter arasındaki tatlı sert çekişmeyi anlatıyor. 2020 yılı yapımı aile komedisinin başrollerinde Robert De Niro, Uma Thurman ve Rob Riggle yer alıyor.

Our Friend

Matthew Teague'in 2015 yılında Esquire'da yayınlanan The Friend: Love Is Not a Big Enough Word başlıklı yazısından uyarlanan film, hayatlarını değiştiren bir haber aldıktan sonra her şeyi askıya alan bir çiftin en yakın arkadaşlarından kimsenin hayal edemediği bir destek görmesini anlatıyor. Yönetmenliğini Gabriela Cowperthwaite'ın yaptığı 2019 yılı yapımı biyografik dramanın başrollerini Jason Segel, Dakota Johnson ve Casey Affleck üstleniyor.

The Professor and the Madman (Deli ve Dahi)

Yönetmenliğini Farhad Safinia'nın yaptığı The Professor and the Madman, 19. yüzyılda Oxford İngilizce Sözlüğü'nün on bin kelimelik ilk baskını hazırlamaya koyulan James Murray'nin en büyük desteği hiç ummadığı bir yerden, bir akıl hastasından alışını anlatıyor. 2019 yılı yapımı biyografik dramanın başrollerini Mel Gibson ve Sean Penn üstleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.