Pınar Toprak, Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk kadın besteci olacak!

4.010 Gösterim
18 Haziran 2018 10:40
Pınar Toprak, Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk kadın besteci olacak!

Controlled Chaos ve Krypton gibi işlerle tanınan ve 2003'ten bu yana film müziği yapan Pınar Toprak, 08 Mart 2019 tarihinde ülkemizde vizyona girecek olan Captain Marvel film müziğini üstlenerek Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk kadın besteci olacak.


John Williams, Hans Zimmer ve Alexandre Desplat gibi erkek film müziği bestecilerinin yanı sıra sektörde Rachel Portman, Lisa Gerrard ve Mica Levi gibi oldukça başarılı kadın besteciler de yer alıyor ve başı çektikleri projelerle adlarından söz ettirmeye devam ediyorlar. Bu isimlerin arasına eklenecek bir diğer isim de, Brie Larson'ın başrolünde yer aldığı Captain Marvel filminin bestecisi olarak Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk kadın besteci olacak olan Pınar Toprak.

 

Controlled Chaos adlı filmin müziğiyle ilk kez tanınmaya başlamış ve Syfy kanalındaki Krypton dizisinin müziğiyle çalışmaları daha çok dikkat çeken Pınar Toprak, 2003 yılından bu yana film müzikleri besteliyor. Brie Larson ve Jude Law'ın başrolü paylaştığı, kadrosunda Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Gemma Chan ve Annette Bening gibi isimlerin yer aldığı Captain Marvel'ın film müziği için anlaşılan Pınar Toprak, Marvel Sinematik Evreni tarihindeki ilk kadın besteci olacak.

 

Ryan Fleck ve Anna Boden'in yönetmen koltuğunda oturduğu Captain Marvel, 08 Mart 2019 tarihinde ülkemizde vizyona girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.