Francis Ford Coppola imzalı Megalopolis'ten teaser yayınlandı

1.426 Gösterim
7 Mayıs 2024 14:57
 Francis Ford Coppola imzalı Megalopolis'ten teaser yayınlandı

Francis Ford Coppola'nın rüya projesi olarak nitelendirdiği, uzun yıllardır hayata geçirmeye çalıştığı Megalopolis'ten teaser yayınlandı. Adam Driver'ın başrolünde yer aldığı filmin Eylül 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.


Francis Ford Coppola'nın 80'li yıllarda senaryosunu yazmaya başladığı, New York'u gerek kültürel gerek diplomatik anlamda ütopik bir Roma İmparatorluğu şehri olarak ele aldığı Megalopolis, farklı dönemlerde farklı sebeplerde hayata geçirilememişti. 2000'li yılların başında 11 Eylül saldırıları sebebiyle sekteye uğrayan film, ilerleyen dönemde yeterli finansal destek bulunamadığı için yapılamamış, filme dair yeniden umutların yeşerdiği noktada da Covid-19 salgını patlak vermişti. Tüm bunların akabinde, Coppola sahibi olduğu üzüm bağlarını satarak filmin 120 milyon doları bulan yapım maliyetini büyük oranda kendi cebinden çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl çekilen filmin prodüksiyon süreci boyunca da sette birtakım huzursuzlukların yaşandığına dair haberler çıksa da gerek başrol Adam Driver gerekse Coppola'nın kendisi bu iddiaları yalanlamıştı.

 

On yıllara uzanan tüm bu çalkantılı süreçten sonra Megalopolis nihayet tamamlandı ve filmden ilk tanıtım videosu yayınlandı. Başrolünde Adam Driver'ın yer aldığı filmde ayrıca Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, Jason Schwartzman gibi isimler yer alıyor. 

 

Filmin mücadelesi henüz bitmiş değil. Eylül 2024'te sinemalarda vizyon girmesi planlanan Megalopolis'in henüz bir dağıtımcısı yok. Geçen aylarda Netflix gibi platformların da dahil olduğu potansiyel dağıtımcı adaylarına yapılan gösterim sonrası sektör içi yapılan yorumlar da birbirinden çok farklı. Kimi üst düzey sektör yöneticileri filmi hiçbir dağıtım senaryosunda maliyetini çıkarabilecek güçte olmayan, dağınık bir yapım olarak nitelendirirken, kimileri de Megalopolis'in yeni Blade Runner olabilecek kumaşa sahip olduğunu belirtti. Filmin akıbetini önümüzdeki aylarda daha net göreceğiz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.