Francis Ford Coppola ve Adam Driver, Megalopolis seti hakkında çıkan iddiaları yalanladı

5.321 Gösterim
12 Ocak 2023 13:23
Francis Ford Coppola ve Adam Driver, Megalopolis seti hakkında çıkan iddiaları yalanladı

Megalopolis'in yönetmeni Francis Ford Coppola ve başrolü Adam Driver, filmle ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı. İkili, filmin setinin iddia edildiği gibi kaosa sürüklenmediğini bilakis her şeyin takvime göre ilerlediğini belirtti.


Başrollerinde Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman gibi isimlerin yer aldığı, Francis Ford Coppola'nın yazıp yönettiği Megalopolis setinde, isimleri gizli tutulan bazı kaynaklardan açıklamalar yayınlanmıştı. Sette yaşanan işten çıkarmalar ve istifalar, bütçenin beklenenden fazla olması gibi sorunlar her gün dillendirilmeye, basında yer almaya başladı. Ancak Francis Ford Coppola, iddiaları Deadline ile yaptığı görüşmede yalanladı ve neler olduğunu anlattı. 

 

Öncelikli olarak ilk yaptığı açıklamalarda Coppola, harap olmuş bir metropolü ütopik bir şekilde yeniden inşa etme gayretinde olan bir mimarın anlatıldığı Megalopolis'teki tutkusunun, şömine rafına daha fazla Oscar koymak olmadığını söylemişti. Kırk yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı ve kendi şarap imalathanesi gibi kişisel kaynaklarını satarak yapımına başladığı film için "İlk hedefim yürekten bir aşk hikayesi yapmaktı ama izledikçe bunun aşk, sadakatsizlik ve insan hayatının her yönüyle ilgili olduğunu fark edeceksiniz." dedi. "Megalopolis, insan yaşamının diğer birçok yönünü yansıtıyor ama nihayetinde insanın önümüze konan herhangi bir sorunu iyileştirme yeteneğine inanan çok iyimser bir film."

 

Atlanta'daki setten Deadline'a konuşan Coppola, "Oyuncularımı seviyorum, her gün elde ettiğimiz sonucu seviyorum, programımıza ve bütçemize uygun gidiyoruz, benim için önemli olan bu." açıklamasında bulundu. Yönetmen, geçmiş filmlerin bazılarında bütçeler aşılmış olsa da bu sette aynı sorunların yaşanmadığını belirtti. Coppola, çekimlerde deneysel teknoloji kullandığını, süreç içerisinde bu efektlerin çoğuna da post prodüksiyon kısmında yer vermeye karar verdiğini ve bu nedenle de VFX departmanı ile bütçeyi aşmamak için yollarını ayırdıklarını söyledi.

 

"Temel olarak bütçeyi aşmamak ile ilgili bir yöntemdi. Bradley Rubin (The Mandalorian, Westworld) filmin yapım tasarımcısı olarak işe alındı ve aslında bütün bunlarla kendisi ilgileniyor." açıklamasında bulunan Coppola şu sözlerle devam etti: 

 

Kadrodan bu kadar memnun olduğum bir filmde hiç çalışmamıştım. Aldığım görüntüden çok memnunum ve programa da tam olarak uyuyoruz. Bu tür haberleri yazanlar asla kaynakların kim olduğunu söylemezler, ki ben de onlara sadece gülerek bekleyin ve görün diyorum. Her şeyden önce oyuncu kadrosu çok iyi olduğu için güzel bir film olacak. Çalışkan ve sıra dışı olanı aramaya, gizli çözümler bulmaya istekli bir oyuncu kadrosuyla çalışmaktan hiç bu denli zevk almamıştım.

 

Coppola, "Görüntü, umabileceğim her şeyi veriyor, günlük olarak çektiklerimiz harika gözüküyor, programa uygun gidiyoruz ve oyuncuların görüntüsü de çok iyiyken insanların burada neyden bahsettiklerini anlayamıyorum." diye sözlerini sürdürdü.

 

Megalopolis setinde resmi açıklama yapan tek isim Coppola olmadı. "9 Ocak Pazartesi günü yayınlanan The Hollywood Reporter makalesine kısaca yanıt vermek istiyorum." diyen Adam Driver da bu söylentilerin önünü kesmek istedi. Driver, "Burada her şey yolunda, hangi setten bahsettiğinizden emin değilim ama burası orası değil! Kaotik setlerde bulundum ama Megalopolis o havadan çok uzak!" diye çıkan iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Ünlü oyuncu, "Francis'in yarattığı, odaklanma ve ilham alma üzerine bir atmosfer. Şu ana kadarki süreçte programa uyuyoruz, günlerimiz planlı gidiyor ve dürüst olmam gerekirse yaşadığım en iyi çekim deneyimlerinden birini yaşıyorum." diyerek filmin setinin iddiaların aksine oldukça ahenk içerisinde ilerlediğini söyledi:

 

"Sürecin geleneksel olmasını bekleyen hiç kimse bu filme imza atmadı ama Francis birlikte çalışabilecek en anlayışlı, ilgili insanlardan biri. Evet sanat departmanının istifa ettiği ve VFX ile yolların ayrıldığı doğru. Tüm departmanlar filmlerde uyum içinde olamaz ve film üzerinde kalıcı bir etki bırakan kararlar almak yerine, insanlar istifa eder, işten çıkarılabilir veya yollar ayrılabilir. Maalesef bu tür şeyler talihsizlik ama kaosa sürüklenmemizle ilgili olan haber ile yaratılan karakterizasyon doğru değil."

 

Filmin tamamını kişisel olarak finanse eden Coppola, filmin çekimlerinin 2023 baharında tamamlanacağını ve sonbahar festivallerini hedeflemediğini söyledi. Yönetmen, "Sinemalarda ve Imax sinemalarında gösterime girmekle ilgileniyorum. Tarihte ilk kez bir filmin dünyanın her yerinde aynı gün gösterime girebileceği ihtimali beni heyecanlandırıyor." gibi açıklamalarda bulunarak filmin gösterimiyle ilgili niyetlerini de belirtmiş oldu. 

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.