Francis Ford Coppola, uzun yıllardır hayata geçirmek istediği projesi Megalopolis'in çekimlerine bu yıl başlıyor

2.597 Gösterim
4 Nisan 2019 14:57
Francis Ford Coppola, uzun yıllardır hayata geçirmek istediği projesi Megalopolis'in çekimlerine bu yıl başlıyor

Usta sinemacı Francis Ford Coppola, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı fakat hayata geçiremediği bilimkurgu projesi Megalopolis'in çekimlerine bu yıl içerisinde başlamayı planlıyor.


Deadline'ın haberine göre; The Godfather, Apocalypse Now gibi başyapıtların yönetmeni Francis Ford Coppola, çok uzun süre üzerinde çalışıp hayata geçiremediği epik bilimkurgu filmi Megalopolis'in çekimlerine, her şey plan dahilinde giderse bu yıl içerisinde başlayabilir.

Coppola'nın 80'li yıllarda senaryosunu yazmaya başladığı Megalopolis (Yukarıda filmden bir konsept tasarım çalışması yer almakta), New York'un ütopik bir versiyonu gibi şehrin bilimkurgu ögeleriyle bezeli epik hikâyesini anlatıyordu. 2000'li yıllarında başında prodüksiyon hazırlıklarına başlayan Coppola, New York'u ve tüm dünyayı derinden etkileyen 11 Eylül saldırıları sonrası projeyi rafa kaldırmıştı. Böylelikle Megalopolis, Kubrick'in Napoleon'u ve Jodorowsky'nin Dune'u gibi hayata geçirilememiş epik yapımlar arasına adını yazdırmıştı. Fakat Deadline'ın haberine göre Coppola projenin çekimlerine en kısa sürede başlamak için hazırlıklarını yapıyor. Kadroda yer alabilecek isim olarak Jude Law'un isminin geçtiğinin belirtildiği habere göre filmin oyuncu kadrosu da hayli geniş olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.