Francis Ford Coppola, rüya projesi Megalopolis ile ilgili konuştu

3.032 Gösterim
1 Eylül 2021 15:48
Francis Ford Coppola, rüya projesi Megalopolis ile ilgili konuştu

Francis Ford Coppola, yaklaşık kırk yıldır tasarladığı Megalopolis'i gerekirse kendi cebinden $100 milyon vererek yapmak istediğini, filmin oyuncu kadrosu için ise Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett ve Zendaya gibi isimleri düşündüğünü açıkladı.


Sinema tarihine The Godfather, Apocalypse Now, The Conversation gibi yapıtlar armağan eden Francis Ford Coppola, 80'lerin başında senaryosunu yazdığı, 2000'lerin başında çekmek üzereyken 11 Eylül saldırıları sonrası iptal edilen epik bilim kurgu filmi Megalopolis hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Deadline'ın haberine göre usta sinemacı, filmi hayata geçirmeye kararlı olduğunu, bu uğurda son tercihi olsa da kendi cebinden $100 milyon harcamaya hazır olduğunu belirtti. Coppola, filmin oyuncu kadrosu için düşündüğü ve bir kısmıyla görüştüğü isimlerin ise Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange ve James Caan olduğunu açıkladı.

 

Coppola, 2019 baharında filmle ilgili açıklamalarda bulunmuş, o dönem bir yıl içerisinde filmin çekimlerine başlamayı umduğunu belirtmişti. Fakat pandeminin patlak vermesiyle film bir kez daha set yüzü görememişti. Deadline'a verdiği mülakatta bu filmi hayata geçirmeyi bir nevi inada bindirdiğini söyleyen yönetmen, her şey yolunda giderse 2022 güzünde çekimlere başlamayı istediğini belirtti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.