Yabancı dizilerden uyarlanan yerli televizyon dizileri

2.982 Gösterim
27 Haziran 2024 15:20
Yabancı dizilerden uyarlanan yerli televizyon dizileri

Son üç sezonda yabancı formatlardan uyarlanan yerli televizyon dizilerini derledik.


Son üç sezonda 10 farklı ülkeden 40'ı aşkın dizi Türkiye'ye uyarlandı. Bu dizilerden Kore uyarlamalarını önceki ayki yazımızda yer vermiştik. Bu yazımızda ise Kore dışındaki yabancı ülkelerden uyarlanan yapımları derledik.

Adım Farah - Arjantin

Arjantin yapımı La Chica que Limpia dizisinden uyarlanan Adım Farah toplamda 27 bölüm yayınlandı. Demet Özdemir ve Engin Akyürek'in başrollerini paylaştığı dizi, oğlu nadir görülen bir hastalığa yakalanan Farah'ın mafya tarafından işlenen bir polis cinayetine şahit olmasıyla birlikte değişen hayatını anlatıyor.

Alev Alev - Fransa

Fransa yapımı Le Bazar de la Charité dizisinden uyarlanan Alev Alev toplamda 28 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Demet Evgar, Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz'in yer aldığı çıkan büyük bir yangın sonrası birbirlerine sıkıca tutunan üç kadının mücadelesini takip ediyor.

Bir Annenin Günahı - Filipinler

Filipinler yapımı Hanggang Saan dizisinden uyarlanan Bir Annenin Günahı'nın ekran ömrü 5 bölüm sürdü. Özge Özberk'in başrolünde yer aldığı dizi, 40'lı yaşlarının başında, balıkçı dükkanı işleten Suna'nın oğlu Yusuf ile birlikte kurduğu hayallerin aniden yıkılmasıyla birlikte yaşadığı zorlukları konu ediniyor.

Bir Derdim Var - İtalya

İtalya yapımı Oltre la soglia dizisinden uyarlanan Bir Derdim Var'ın yayın hayatı altı bölüm sürdü. Birce Akalay'ın başrolünde yer aldığı dizi, işinde uzman psikiyatrist Nilüfer ve klinikte ergenlik sorunlarıyla boğuşan gençlerin hikâyesini anlatıyor.

Çocukluk - Japonya

Japonya yapımı Ashita Mama ga Inai dizisinden uyarlanan Çocukluk'un ekran ömrü 11 bölüm sürdü. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Beren Gökyıldız ve Burcu Özberk'in yer aldığı dizi, yetim çocukların doğru aileyi bulmalarına yardım eden bir adamın hikâyesini merkeze alıyor.

Darmaduman - ABD

ABD yapımı Beverly Hills, 90210 dizisinden uyarlanan Darmaduman dokuzuncu bölümüyle ekranlara veda etti. Başrollerinde Mert Yazıcıoğlu, Hafsanur Sancaktutan, Aslıhan Malbora ve Aytaç Şaşmaz'ın yer aldığı dizi, Kerem ve Ece adındaki ikiz kardeşlerin yeni başladıkları okulda değişen hayatlarına ışık tutuyor.

Dönence - İsrail

İsrail yapımı Exceptional dizisinden uyarlanan Dönence toplamda 14 bölüm yayınlandı. Sümeyye Aydoğan'ın başrolü Caner Topçu ile paylaştığı dizi, asperger sendromlu bir kardeşe sahip olan Gece ile özel gereksinimli kardeşe sahip olan Özgür'ün hikâyesini merkeze alıyor.

Evlilik Hakkında Her Şey - Britanya

Britanya yapımı The Split dizisinden uyarlanan Evlilik Hakkında Her Şey toplamda 33 bölüm yayınlandı. Gökçe Bahadır'ın başrolünde yer aldığı dizi, başarılı bir boşanma avukatı olan Azra Günay ve ailesinin hikâyesine odaklanıyor.

Hakim - ABD

ABD yapımı Your Honor dizisinden uyarlanan Hakim onuncu bölümüyle ekranlara veda etti. Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı dizi, işinde başarılı bir hakimin suça karışan oğluyla birlikte verdiği yüzleşmeyi takip ediyor.

Hayat Bugün - ABD

ABD yapımı New Amsterdam dizisinden uyarlanan Hayat Bugün'ün ekran ömrü sekiz bölüm sürdü. Başrollerinde Ulaş Tuna Astepe, Hazar Ergüçlü, Tansel Öngel ve Hande Doğandemir'in yer aldığı dizi, idealist başhekim Barış'ın tayiniyle birlikte hastanede değişen dinamikleri takip ediyor.

Hekimoğlu - ABD

ABD yapımı House M.D. dizisinden uyarlanan Hekimoğlu toplamda 51 bölüm yayınlandı. Timuçin Esen'in başrolünde yer aldığı dizi, işinde uzman nefroloji doktoru Ateş Hekimoğlu'nun hikâyesini takip ediyor.

Kraliçe - ABD

ABD yapımı Queen Sugar dizisinden uyarlanan Kraliçe 11. bölümüyle final yaptı. Burcu Özberk'in başrolü Gökhan Alkan ile paylaştığı dizi, ülke çapında ünlü bir basketbolcu olan Ateş'in karıştığı skandal sonrası değişen hayatları takip ediyor.

Menajerimi Ara - Fransa

Fransa yapımı Dix pour cent dizisinden uyarlanan Menajerimi Ara 45 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Barış Falay, Canan Ergüder, Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş'ın yer aldığı dizi yetenek ajansı EGO'da yaşanan olayları anlatıyor.

Misafir - Japonya

Japonya yapımı Oasis dizisinden uyarlanan Misafir'in ekran ömrü beş bölüm sürdü. Hazal Kaya'nın başrolü Buğra Gülsoy ve Ozan Dolunay ile paylaştığı dizi, yolları beklenmedik bir şekilde kesişen Gece, Erdem ve Giray'ın hikâyesine odaklanıyor.

Oğlum - Filipinler

Filipinler yapımı The Good Son dizisinden uyarlanan Oğlum toplamda 15 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Songül Öden, Nihal Yalçın, Canan Ergüder, Timur Acar ve Feyyaz Duman'ın yer aldığı dizi, hayatını kaybeden bir çocuğun zanlısı olan küçük bir çocuk ve ailesinin dramatik hikâyesini merkeze alıyor.

Öğretmen - Japonya

Japonya yapımı Mr. Hiiragi's Homeroom dizisinden uyarlanan Öğretmen'in yayın ömrü dokuz bölüm sürdü. İlker Kaleli'nin başrolünde yer aldığı dizi, idealist öğretmen Akif'in öğrencilerine insanlık dersi vermek için kullandığı plana odaklanıyor.

Ömer - İsrail

İsrail yapımı olan Shtisel dizisinden uyarlanan Ömer toplamda 54 bölüm yayınlandı. Selahattin Paşalı'nın başrolü Gökçe Bahadır ile paylaştığı dizi, müezzin Ömer ile kendisinden yaşça büyük dul ve çocuklu bir kadın olan Gamze'nin aşkına odaklanıyor.

Sadakatsiz - Britanya

Britanya yapımı Doctor Foster dizisinden uyarlanan Sadakatsiz toplamda 60 bölüm yayınlandı. Cansu Dere'nin başrolü Caner Cindoruk ile paylaştığı dizi işinde başarılı bir doktor olan Asya'nın kocası Volkan'ın kendisini aldattığını öğrenmesiyle birlikte girdiği intikam mücadelesini takip ediyor.

Senden Önce - Lübnan

Lübnan yapımı Till Death dizisinden uyarlanan Senden Önce'nin ekran ömrü üç bölüm sürdü. Alp Navruz'un başrolü Nilperi Şahinkaya ve Sinem Ünsal ile paylaştığı dizi, evliliklerinde sorunlu zamanlar geçiren Hakan ile Merve çiftinin hayatına Sahra'nın girmesiyle birlikte yaşananları takip ediyor.

Son Nefesime Kadar - Britanya

Britanya yapımı Happy Valley dizisinden uyarlanan Son Nefesime Kadar'ın ekran ömrü beş bölüm sürdü. Nurgül Yeşilçay'ın başrolünde yer aldığı dizi, küçük bir kasabada komiser olan Mihri'nin kızının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü adamın hapisten çıkmasıyla birlikte değişen hayatını konu ediniyor.

Taçsız Prenses - Japonya

Japonya yapımı Without Family dizisinden uyarlanan Taçsız Prenses'in yayın hayatı 13 bölüm sürdü. İsmail Hacıoğlu ve Elif Kurtaran'ın başrollerinde yer aldığı dizi, annesinin hastalığıyla birlikte hırçın bir kıza dönüşen Masal'ın hikâyesini takip ediyor.

Yalancı - Britanya

Britanya yapımı Liar dizisinden uyarlanan Yalancı 10. bölümüyle final yaptı. Burçin Terzioğlu'nun başrolü Salih Bademci ile paylaştığı dizi, edebiyat öğretmeni Deniz ile ünlü cerrah Emir'in bir akşam yemeği sonrası aralarında yaşanan ve hayatlarını alt üst eden bir dizi olayı takip ediyor.

Yalancı ve Mumları - Britanya

Britanya yapımı Mistresses dizisinden uyarlanan Yalancılar ve Mumları'nın ekran ömrü beş bölüm sürdü. Başrollerinde Elçin Sangu, Ceren Moray, Şafak Pekdemir ve Burcu Gölgedar'ın yer aldığı dizi, dört kadın arkadaşın hikâyesine odaklanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.