Kore dizilerinden uyarlanan yerli televizyon dizileri

14.030 Gösterim
5 Mart 2024 15:50
Kore dizilerinden uyarlanan yerli televizyon dizileri

Kore dizilerinden uyarlanan Bahar ve Taş Kağıt Makas geçtiğimiz haftalarda yayına başladı. Bu vesileyle, son beş sezonda Kore formatlarından uyarlanan yerli dizileri derledik.


Bahar - Doctor Cha

Kore'de 2023 yılının en çok izlenen dizilerinden biri olan Doctor Cha'nın yerli uyarlaması Bahar, yayın hayatına devam ediyor. MF Yapım imzalı dizi, karaciğer yetmezliği teşhisi sonrası hayatı değişen, ev ve hayat rutinini değiştiren bir ev hanımının kabuğunun dışına çıkma hikâyesini takip ediyor.

Taş Kağıt Makas - Remember: War of the Son

2015 yılında Kore'de ekranlara gelen Remember: War of the Son dizisinin yerli uyarlaması Taş Kağıt Makas, yayın hayatına devam ediyor. MF Yapım imzalı dizi, sıra dışı hafıza yetisine sahip olan Umut'un Alzheimer hastası ve kendisini hatırlamayan babasını haksız yere suçlandığı davada kurtarma hikayesini konu ediniyor.

Altın Kafes - The Last Empress

Kore'de 2018 yılının en çok izlenen dizileri arasında yer alan, reyting başarısının ardından bölüm sayısı artan The Last Empress'in yerli uyarlaması Altın Kafes, bir sezon toplamda dört bölüm yayınlandı. ARC Film imzalı dizi, ülkenin sayılı zenginlerinden Beyoğlu ailesinin veliahtı Onur ile ailenin sahip olduğu okulda öğretmenlik yapan Zeynep'in aşk hikayesine odaklanıyor.

Benim Güzel Ailem - Once Again

Kore'de 2020 yılının en çok izlenen dizileri arasında yer alan Once Again'in yerli uyarlaması Benim Güzel Ailem, bir sezon toplamda 22 bölüm yayınlandı. Fabrika Yapım imzalı dizi, İstanbul'un tarihi semtlerinden birinde oturan Akyol ailesinin iç ısıtan hikâyesini anlatıyor.

Mahkum - Innocent Defendant

Yayına başladığı 2017 yılında Kore tarihinin en çok izlenen dizileri arasına adını yazdıran Innocent Defendant'ın yerli uyarlaması Mahkum, iki sezon toplamda 31 bölüm yayınlandı. MF Yapım imzalı dizi, idealist bir Cumhuriyet Savcısı olan Fırat Bulut'un bir sabah uyandığında kendisini eşiyle kızının faili olarak cezaevinde bulmasıyla birlikte yaşadığı maceraları takip ediyor.

Kasaba Doktoru - Dr. Romantic

Özellikle de ikinci sezonuyla yüksek reyting başarısı gösteren Dr. Romantic dizisinin yerli uyarlaması Kasaba Doktoru, iki sezon toplamda 32 bölüm yayınlandı. ARC Film imzalı dizi, babasının vefatı üzerine doktor olmaya karar veren genç Ömer, ünlü cerrah Ali ve idealist doktor Leyla'nın hikâyesine odaklanıyor.

İyilik - Show Window: The Queen's House

Ülkesi Kore'de yayınlandığı kanalın en yüksek reytingine ulaşan Show Window: The Queen's House'un yerli uyarlaması İyilik, iki sezon toplamda 27 bölüm yayınlandı. Medyapım imzalı dizi, eşinin kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığını öğrenen Neslihan'ın mücadelesini anlatıyor.

EGO - Temptation

2014 yılında Kore'de ekranlara gelen Temptation dizisinin yerli uyarlaması olan EGO, bir sezon toplamda 13 bölüm yayınlandı. Pastel Film imzalı dizi, nişanlısı Elif ile birlikte ödemesi güç bir borcun altında olan Erhan'ın patronu Sibel'in teklifiyle birlikte değişen hayatını takip ediyor.

Aşk Mantık İntikam - Cunning Single Lady

2014 yılında Kore'de ekranlara gelen Cunning Single Lady dizisinin yerli uyarlaması Aşk Mantık İntikam, bir sezon toplamda 42 bölüm yayınlandı. No Dokuz Productions imzalı dizi, yıllar önce yaptıkları mantık evliliği maddi sebeplerle bozulan mühendis Ozan ile garson Esra'nın yıllar sonra yeniden başlayan ilişkisini takip ediyor.

İkimizin Sırrı - Marriage Contract

2016 yılında Kore'de ekranlara gelen Marriage Contract dizisinin yerli uyarlaması İkimizin Sırrı, bir sezon toplamda 10 bölüm yayınlandı. ÜS Yapım imzalı dizi, yedi yaşındaki kızı Hazal ile hayata tutunmaya çalışan Neva'nın bir trafik kazası sonrası yolunun kesiştiği Alp ile gelişen ilişkisine odaklanıyor.

Mucize Doktor - Good Doctor

ABD, Japonya gibi ülkelere de uyarlanan Good Doctor dizisinin yerli uyarlaması Mucize Doktor, iki sezon toplamda 64 bölüm yayınlandı. MF Yapım imzalı dizi, otizm spektrum bozukluğu olan genç Ali Vefa'nın asistan olarak pediatrik cerrah alanına girmesiyle birlikte yaşadığı maceraları konu ediniyor.

Elimi Bırakma - Brilliant Legacy

2009 yılında Kore'nin en çok izlenen dizileri arasında yer alan Brilliant Legacy'in yerli uyarlaması Elimi Bırakma, iki sezon toplamda 59 bölüm yayınlandı. ÜS Yapım imzalı dizi, sahip olduğu her şeyi bir gecede kaybeden Azra ve kendisi ile aynı kaderi paylaşan Cenk'in dramatik hikâyesini takip ediyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.