Marvel, Avengers: Endgame sonrasında evreni yeniden şekillendirecek olan filmlerini açıkladı

6.316 Gösterim
22 Temmuz 2019 11:55
Marvel, Avengers: Endgame sonrasında evreni yeniden şekillendirecek olan filmlerini açıkladı

Marvel, 18 - 22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen San Diego Comic-Con'da, Avengers: Endgame sonrasında evreni yeniden şekillendirecek olan 6 filmini açıkladı.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da San Diego Comic-Con, merakla beklenen birçok süper kahraman filminin geleceğine yanıt oldu. Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü fazına dair birçok sorunun cevap bulduğu Comic-Con'da, Avengers: Endgame sonrasında evreni şekillendirecek olan filmlerin vizyon tarihi, içeriği ve oyuncu kadrosu netleşmeye başladı. Scarlett Johansson'un hayat verdiği Black Widow karakterinin uzun yıllardır beklenen solo filmi için geniş kapsamlı bir yönetmen arama sürecinin ardından Lore ve Berlin Syndrome gibi filmlerin yönetmeni Cate Shortland ile anlaşılmış; filmin kadrosunda Florence Pugh, Rachel Weisz ve David Harbour gibi isimler Johansson'a eşlik edecek. Captain America: Civil War ve Avengers: Infinity War arası bir zaman aralığında geçecek olan Black Widow filmi, 01 Mayıs 2020'de vizyondaki yerini alacak.

 

Black Widow sonrasında vizyon tarihi en yakın MCU filmi, Angelina Jolie'yi evrene dahil eden The Eternals oluyor. Jack Kirby'nin 1976 yılında yayımlanan serisinden uyarlanacak filmin yönetmen koltuğunda The Rider ile yakından tanıdığımız Chloe Zhao otururken, Dünya'da yaşayan ve buradaki medeniyetle beraber tarihi de şekillendirmiş ölümsüzler ırkının hikâyesini anlatacak olan filmin kadrosunda Richard Madden, Salma Hayek ve Kumail Nanjiani gibi isimler bulunuyor. Angelina Jolie'nin Thena karakterine hayat vereceği The Eternals, 06 Kasım 2020 tarihinde gösterime girecek.

Evrende ilk kez Asyalı bir karakter çevresinde gelişecek olan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, aynı adlı çizgi roman serisindeki Kung Fu ustası Shang-Chi'nin hikâyesini seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Short Term 12 ve sonrasında The Glass Castle ile yakından tanınan Destin Daniel Cretton'ın yönetmenliğini üstlendiği; kadrosunda Simu Liu, Awkwafina ve Tony Chiu-Wai Leung yer aldığı filmin 12 Şubat 2021 tarihinde seyirciyle buluşması bekleniyor.

 

Marvel Sinematik Evreni’nde akıbeti en merak edilen filmlerden Thor 4’ü, Ragnarok’ta imzası bulunan Taika Waititinin yazıp yöneteceği geçen hafta açıklanmıştı. Comic-Con ile birlikte ise filmin adı ve kadroda olacak isimler belli oldu. Thor: Love and Thunder olarak duyurulan filmde, Chris Hemsworth ve Tessa Thompson rollerine geri dönerken, ilk iki Thor filminde Jane Foster’a hayat veren Natalie Portman, Mjölnir’i Thor’dan devralmak için seriye dönüyor. Merakla beklenen filmin vizyon tarihi ise 05 Kasım 2021 olarak planlanıyor.

Panelde detayları verilen filmlerden biri de Doctor Strange 2 oldu. Doctor Strange in the Multiverse of Madness adıyla anılan ve 07 Mayıs 2022 tarihinde gösterime girecek olan filmde, Benedict Cumberbatch’e Scarlet Witch’i canlandıran Elizabeth Olsen’in eşlik edeceği açıklandı. Asıl şaşırtan detay ise ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Scott Derrickson’ın, devam filminin gotik korku alt türü sularında gezen bir yapım olacağını belirtmesi oldu.

 

Henüz tarihleri belli olmasa da Marvel’ın yapım aşamasında olduğunu belirttiği iki proje de hayli ilgi gördü. Yeniden çevrilecek olan Blade’in başrolünde iki Oscarlı oyuncu Mahershala Ali’nin olacağının açıklanması yeterince şaşaa yaratırken, Kevin Feige Fox’un Disney tarafından alınmasıyla film hakları Marvel’a geri dönen Fantastic Four filminin de yapım aşamasında olduğunu belirtti. Bunların yanı sıra merakla beklenen Black Panther 2, Guardians of the Galaxy 3 ve Captain Marvel 2 gibi devam filmleri de resmi olarak duyurulmuş oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.