Felaket filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 13 film

3.024 Gösterim
10 Temmuz 2024 17:28
Felaket filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 13 film

Dünya genelinde yaklaşık 500 milyon dolar hasılata ulaşan 1996 yapımı Twister filminin bağımsız bir hikâyeyi konu edinen devam filmi Kasırgalar cuma günü vizyona giriyor. Bu vesileyle, felaket filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken 13 filmi derledik.


Bu liste Amerika'dan Kore'ye çeşitli dünya sinemalarından felaket filmi önerilerini kapsamaktadır. 2012, Yarından Sonra (The Day After Tomorrow), Armageddon, Derin Darbe (Deep Impact) gibi dünyaca ünlü örnekler bu listeye dahil edilmemiştir.

2004 yılında Hint Okyanusu tsunamisinde yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlanan Kıyamet Günü (The Impossible) çocuklarıyla birlikte kış tatili için gittikleri Tayland'da tsunami felaketine yakalanan bir ailenin mücadelesini takip ediyor.

Ashfall

Kore yapımı Ashfall Güney ve Kuzey Kore topraklarında yer alan Pektu volkanik dağının patlamasıyla birlikte ortaya çıkabilecek daha büyük trajediyi engellemeye çalışan bir grup insanın hikâyesine odaklanıyor.

The Wave

Norveç tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri olan The Wave Norveç’te toprak kayması sonucu meydana gelen tsunamiden kurtulmaya çalışan insanların mücadelesini konu ediniyor.

Chris Pine ve Casey Affleck'in başrollerinde yer aldığı Zor Saatler (The Finest Hours) 1952 yılında kaptan Bernie ve beraberindeki dört sahil yetkilisinin zorlu hava koşulları ve yetersiz donanmaya rağmen gerçekleştirdikleri, sahil güvenlik tarihindeki en büyük tekne kurtarma operasyonlarından birini anlatıyor.

The Poseidon Adventure

Paul Gallico'un aynı adlı romanından uyarlanan The Poseidon Adventure hurdaya getirilmeden önce son yolculuğuna çıkan dev yolcu gemisi Poseidon'un batmasıyla birlikte kazazedelerin hayatta kalma mücadelesine odaklanıyor.

Pandora

Fukuşima I Nükleer Santrali kazasından ilham alınarak hazırlanan Pandora eski bir nükleer santrale ev sahipliği yapan köyde yaşanan deprem sonucu ortaya çıkan felaketi konu ediniyor.

Threads

Mick Jackson imzalı doküdrama türündeki Threads nükleer soykırımı Sheffield şehrinin işçi sınıfı üzerindeki tesiri ve uzun vadede gelişen etkisi üzerinden anlatıyor.

Başrollerinde Dustin Hoffman, Rene Russo ve Morgan Freeman'ın yer aldığı Tehdit (Outbreak) Zaire'de ortaya çıkan ölümcül bir virüsü araştırmakla görevlendirilen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Sam ve ekibinin bu virüsün Amerika'dan geldiğini tespit etmesiyle birlikte gelişen olayları takip ediyor.

Alexandre Aja imzalı korku filmi Ölümcül Sular (Crawl) Florida'yı vuran kasırga sonucu yaşanan selde babasını kurtarmaya çalışırken alligatörlere karşı hayatta kalma savaşı veren Haley'nin hikâyesini anlatıyor.

Gerard Butler'ın başrolünde yer aldığı Greenland: Son Sığınak (Greenland) kuyruklu yıldızın dünyaya çarpıp kısa sürede milyarlarca insanın ölümüne neden olduğu felaketten kurtulmak için mücadele eden bir ailenin hikâyesine odaklanıyor.

Aynı adlı petrol sızıntısından ilham alınarak hazırlanan Deepwater Horizon: Büyük Felaket (Deepwater Horizon) insanlık tarihinin gördüğü en büyük okyanus kazası ve petrol sızıntısında korkutucu şartlara maruz kalan 126 kişilik ekibin hikâyesini anlatıyor.

The Rescue

Elizabeth Chai Vasarhelyi ve Jimmy Chin'in yönetmenliğini üstlendiği The Rescue 2018 yıında Taylandlı genç futbol takımı ve yardımcı antrenörlerinin mahsur kaldığı Tham Luang Nang Non Mağarası'nda yaşananlara ışık tutuyor.

The 33

2010 yılında gerçekleşen Copiapó maden kazasından uyarlanan The 33 kazayı yaşayan 33 madencinin 69 gün boyunca mahsur kaldıkları madende yaşadığı olayları konu ediniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.