Türk sinemasının usta oyuncusu Çetin Tekindor'un en etkileyici 5 performansı

6.780 Gösterim
4 Ekim 2017 11:02
Türk sinemasının usta oyuncusu Çetin Tekindor'un en etkileyici 5 performansı

Karşılaşma'dan Dedemin İnsanları ve Av Mevsimi'ne Türk sinemasının usta oyuncusu Çetin Tekindor'un en etkileyici 5 performansı. 


Türk sinemasının gelmiş geçmiş büyük ustalarından biri Çetin Tekindor. Kâh televizyon dizilerinde çarpıcı rollere bürünüyor kâh beyaz perdede devleşerek türlü rollerden kendine has oyunculuğuyla unutulmaz karakterler yaratıyor. 

 

Babam ve Oğlum'da sert görünümlerin üzerindeki tozu kaldırıp en hassas, ulaşılması en zor duygulara dokundu; Av Mevsimi'nde ince işlenmiş planıyla büyük sürprizler hazırladı. İlmek ilmek ördüğü 30 yılı aşkın kariyerinde, üstlendiği her rolle seyirciyi kendine hayran bırakmanın yanı sıra Türk sinemasının ustaları arasında yerini alarak sonraki nesiller için gerçek bir idol olmaya devam ediyor.

 

Unutulmaz karakterlerin aktörü Tekindor'un en etkileyici performanslarına biraz yakından bakalım.

Babam ve Oğlum

Çağan Irmak'ın gişede en çok başarıyı yakaladığı filmlerinden biri olan 2005 yapımlı Babam ve Oğlum hiç kuşkusuz Çetin Tekindor'un kariyerindeki en yürek burkan rollerinden birini canlandırdığı film.

 

12 Eylül döneminde yaşananların bir aile dramasıyla buluştuğu filmde canlandırdığı Hüseyin Efendi rolüyle kızgın ve acılı bir babanın portresine bürünen Tekindor, canlandırdığı karaktere kattığı gerçeklik duygusuyla seyircinin derin hayranlığını kazanmanın yanı sıra birçok ödüle de layık görüldü.

Dedemin İnsanları

2011 yapımlı yine bir Çağan Irmak draması olan Dedemin İnsanları bir yerde öteki olmanın ve aidiyet yoksunluğunun yarattığı buruk duyguları en iyi şekilde gözler önüne seren nadir filmlerden biri. 

 

Bu filmde başrolleri Hümeyra ve Yiğit Özşener gibi isimlerle paylaşan Çetin Tekindor hayat verdiği kasabının saygın ismi Mehmet Bey rolüyle farlılıkların olduğu yerde hoşgörülü ve sevgi dolu olabilmenin birleştirici gücüne derinden ikna etmekle beraber üstü kapalı birçok tarihi gerçeğin sade anlatıcılığını üstleniyor. 

Av Mevsimi

Yönetmen koltuğuna Yavuz Turgul'un oturduğu 2010 yapımlı Av Mevsimi, Cem Yılmaz, Şener Şen ve Çetin Tekindor gibi büyük isimlerin dahil olduğu güçlü kadrosunun yanı sıra sürekleyici hikâyesiyle de son dönem Türk sinemasının en iyi filmlerinden biri. 

 

Türlü sürprizlere açık olan Av Mevsimi'nde, canlandırdığı Battal karakterleriyle, Tekindor bir babanın kızı için göze alabileceği her şeyi şaşırtıcı bir finalle gözler önüne seriyor.

Karşılaşma

2005 yılında aramızdan ayrılan, Anayurt Oteli ve Gece Yolculuğu gibi Türk sinemasının yapıtaşı filmlerinin yönetmeni Ömer Kavur'un 2003 yapımlı filmi Karşılaşma. 

Bu film Çetin Tekindor'un uzun bir aradan sonra sinemaya döndüğü film olmakla beraber usta oyuncuya getirdiği başarıyla kariyerindeki en önemli basamaklardan biri de oldu.

Ulak

2008 yapımlı Ulak filmi yönetmen Çağan Irmak'ın dördüncü sinema filmi olmakla beraber Çetin Tekindor'la yeniden buluştuğu filmlerden biri.

 

Seyiriciyi zamanı ve mekanı belli olmayan isimsiz bir köye gelen gezgin Ulak Zekeriya'nın dilinden dökülen hikâyelerin peşinden sürükleyen film taşıdığı fantastik ögelerle özgün bir eser olarak çağdaş filmler arasında dikkat çekiyor.

Çetin Tekindor'un başrolde olduğu Nihat Durak'ın yeni filmi Babam, 06 Ekim 2017 tarihinde vizyona girerek seyirciyle buluşacak. Filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.