Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (14-20 Mart)

2.847 Gösterim
23 Mart 2022 11:38
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (14-20 Mart)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (14-20 Mart) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de; televizyon kategorisinde Pera Palas'ta Gece Yarısı, film kategorisinde ise The Adam Project zirvedeki yerlerini korudu. 


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 14-20 Mart haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde en çok izlenen dizi, önceki iki haftada olduğu gibi Pera Palas'ta Gece Yarısı (Midnight at the Pera Palace) oldu. On farklı ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran dizi, Türkiye'nin yanı sıra Mısır ve Fas'ta haftanın en çok izlenen dizisi oldu. Kardeş Payı'nın ilk kez 2014 yılında yayınlanan birinci sezonu, beş haftadır yer aldığı listede ikinci sıradaki yerini korudu. Alexander Dreymon'ın hayat verdiği Uhtred adlı savaşçının hakkı olanı almak için giriştiği mücadeleyi konu alan The Last Kingdom'ın beşinci sezonu, globalde 49 milyon saat izlenmeyle lider olurken, Netflix Türkiye'de üçüncü sırada kaldı. 19. yüzyıl Londra'sında geçen hikâyesiyle Tom Hardy'li Taboo'nun birinci sezonu ise ilk kez yer aldığı listeye beşinci basamaktan giriş yaptı. Kardeş Payı ve Kaçak Gelinler'in ikişer sezonlarıyla yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, bu hafta 85 milyon saat izlenen The Adam Project, hem globalin hem de Netflix Türkiye'nin zirvesinde yer aldı. Ryan Reynolds'ın başrolünü oynadığı film, Türkiye dâhil 93 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu, sonu gelmez bir kışın yaşandığı post apokaliptik dönemde savaşı bitirebilecek tehlikeli bir görev üstlenen askerlerin mücadelesini konu alan, orijinal adı Svart krabba olan İsveç yapımı Black Crab (Kara Yengeç) takip etti. Film, globalde 36 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan filmler kategorisinin birincisi oldu. Başrolünde Nicolas Cage'in yer aldığı Next, gerçek bir hikâyeden esinlenen Rescued by Ruby (Kurtarma Köpeği Ruby), kadrosunda Çetin Tekindor, Tarık Papuçcuoğlu, Vahide Perçin, Halit Ergenç ve Dolunay Soysert gibi isimleri bulunduran İlk Aşk ve 2022 yılı yapımı Windfall'ın (Düşeş) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.