Marvel Sinematik Evreni: Avengers 4 final niteliğinde olup yeni bir dönemin kapısını aralayacak

6.399 Gösterim
28 Kasım 2017 12:00
Marvel Sinematik Evreni: Avengers 4 final niteliğinde olup yeni bir dönemin kapısını aralayacak

Marvel Sinematik Evreni, Avengers 4 ile süper kahraman filmlerinin hiç yapmadığı bir şeyi yapacak ve dönüm noktası olacak bir finale imza atacak.


Marvel Sinematik Evreni'nin ilk filmi olan Iron Man, önümüzdeki yıl 10 yıllık bir süreci geri bırakmış olacak ve genele bakıldığında Marvel'ın şimdiye kadarki yolculuğu tam anlamıyla olağanüstüydü. Filmler şu ana kadar, dünya çapında 13,4 milyar dolarlık bir kazanç elde etti fakat bundan daha önemli bir şey varsa o da, süper kahramanların günden güne popülerleşerek ana akım halini almasıydı. Iron Man'den bu yana gelişen 10 yıllık süreçte bu denli kayda değer bir başarı yakalanmış olsa da artık Marvel'ın marka yüzü değişiyor.

 

Chris Evans, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth ve Jeremy Renner gibi Marvel evreninin sevilen isimlerinin sözleşmeleri, şu sıralar adı henüz tam olarak belli olmayan Avengers 4 filmiyle sonlanmış olacak. Bu isimlerden bazılarının, sonraki proje planlarının temel alındığı hikâyeye göre yeniden gündeme gelmesi söz konusu olsa da, tıpkı Star Wars'ün yeni galaksilere açılması gibi Marvel Sinematik Evreni de büyük yeniliklerin kapısını aralıyor.

Marvel'ın başındaki isim Kevin Feige, Vanity Fair'a verdikleri röportajda, 7000 aşkın karakterin haklarına sahip olduklarını ve Marvel'ın ufukta hâlâ büyük planları olduğundan söz ediyor:

 

...şu an elimizde 22 film var ve bunun dışında bugüne kadar yaptığımız her şeyden kasıtlı olarak farklı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz 20 film de gündemde.

 

Feige'nin yanı sıra Disney'in CEO'su Bob Iger, Marvel için yaptıkları gelecek planlarında bütünüyle yeni dünyalar aradıklarından bahsediyor. Tüm bu söylenenlere bakıldığında Marvel'ın şimdiye kadar ziyaret ettiği tüm zaman ve mekânları gerisinde bırakıp yeni bir keşfe çıkacağını düşünmek pek de yanlış olmuyor. 

 

Feige'ye göre Marvel evreni artık iki farklı döneme ayrılmış durumda. Avengers 4 ise Marvel Sinematik Evreni'nin dönüm noktası olacak ve bundan sonra her şey Avengers 4 öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılacak. Marvel, Avengers 4 ile daha önce süper kahraman filmlerinin hiç yapmadığı bir şeyi yapacak ve bir finale imza atacak. Bu final çok sevilen, kurucu süper kahramanlar için bir veda olsa da yeni kahramanlar ve hikâyeler için eşsiz bir dönüm noktası olacak gibi duruyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.