Dune 2 resmi olarak açıklandı, filmin vizyon tarihi belli oldu

56.206 Gösterim
27 Ekim 2021 11:50
Dune 2 resmi olarak açıklandı, filmin vizyon tarihi belli oldu

Geçen hafta gösterime giren Dune'un devam filmi resmi olarak açıklandı. Dune: Part Two, 20 Ekim 2023 tarihinde gösterime girecek.


Daha gösterime girmeden, önceden planlanan devam filmlerinin akıbeti tartışma konusu olan Dune'un geleceği, vizyonda ilk hafta sonunda yakaladığı kalburüstü gişe performansı sonrası belli oldu. Filmin ana yapımcısı Legendary Entertainment, yaptığı açıklamayla Dune serüveninin devam edeceğini duyurdu, şu an için Dune: Part Two adıyla anılan filmin 20 Ekim 2023 tarihinde gösterime gireceği de sinemaseverlerle paylaşıldı.

 

Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan yapımları sinemalarla aynı anda HBO Max'te yayınlayacağını açıklamasının ardından stüdyo ile Dune'un yönetmeni Denis Villeneuve'ün arası açılmış, yönetmen bu kararın akabinde kaleme aldığı açık mektupta, devam filminin onay alması için gişeden olumlu sonuçlara muhtaç konumdaki Dune serisinin alınan bu kararla "öldürülmüş" olabileceğini söylemişti. Fakat aradan geçen süre sonrasında sinemacı ile stüdyonun arasındaki buzlar kısmen erimiş, Dune'un vizyona beklenti üstü bir gişe performansıyla girmesiyle serinin devam filminin ana yapımcı Legendary Entertainment tarafından resmi olarak açıklanabileceği konuşulmuştu. Yaklaşık iki sene sonra izleyiciyle buluşacak olan Dune: Part Two'da, Denis Villeneuve yönetmen koltuğundaki yerini korurken, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård gibi isimlerin rollerine feri döneceği onaylanmış oldu.

 

Serinin başlangıcını yapan Dune, dünya genelinde şu ana kadar $223,2 milyon hasılata erişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.