Yeni DC Evreni'nin ilk fazında yer alacak tüm film ve diziler

13.526 Gösterim
2 Şubat 2023 16:10
Yeni DC Evreni'nin ilk fazında yer alacak tüm film ve diziler

Yeni DC Evreni'nin Gods and Monster adı verilen ilk fazında yer alacak tüm dizi ve filmler duyuruldu. Yeni Superman hikâyesinden Batman ve Robin öyküsüne, Lanterns dizisinden Swamp Thing filmine, yeni DC Evreni'nde yer alacak dizi ve filmleri sizler için derledik.


DC Studios eş başkanı, yönetmen ve senarist James Gunn ve Peter Safran, DC Evreni'nin şekillenen yeni hâlini ve gelecekte ne gibi projeler olacağını açıkladı. 2025 ve 2027 yılları arasında yayınlanacak olan, Gunn ve Safran'ın Gods and Monster olarak adlandırdığı ilk fazın öne çıkan projeleri detaylarıyla tanıtıldı.

 

Toplantıda bahsi geçen film ve dizi projelerinin genel çerçevesi anlatıldı ancak James Gunn ve Peter Safran, hikâyelerin oyuncu kadrosuna ve yaratıcı ekibine dair herhangi bir isim açıklamasında bulunmadı.

Superman: Legacy

James Gunn'ın senaryosunu kaleme aldığı, 11 Temmuz 2025'te vizyona girecek olan Superman: Legacy filmi, Peter Safran'ın açıklamasına göre DC Evreni'nin başlangıcı olacak ama Superman'in başlangıç hikâyesi olmayacak. Yönetmen koltuğuna James Gunn'ı uygun gören ve bunun için sinemacıyı ikna etmeye çalışacağını belirten Peter Safran, "Gerçeğin, adaletin ve Amerikan tarzının vücut bulmuş hali Superman'in, bu yeni film ile Kryptonlu genleri ile insan olma arasındaki dengesine odaklanılıyor." açıklamasında bulundu. 

 

The Authority

James Gunn ve Peter Safran'ın uzun uzun konuştuğu projelerden biri, Gunn'ın hayata geçirmek için gerçek anlamda heyecanlandığını belirttiği The Authority oldu. The Authority'nin anlatılan genel çerçevesine göre, görece az tanınan, dünyayı kurtarmak için pek de idealist bir yaklaşımda olmayan süper kahramanların konu alındığı bir film olacak. 

 

The Authority filminin süper kahramanları, 1992'de DC Comics'in şu anki şefi Jim Lee'nin altında başlatılan, daha sonra DC bünyesine dahil olan Wildstorm şirketinin yarattığı karakterlerden uyarlanacak. 

 

The Authority çizgi romanı, Warren Ellis ve Bryan Hitch tarafından, temelde dünyayı kolay bir şekilde düzeltemeyeceğine inanan ve her şeyi kendi ellerine alarak son derece tartışmalı eylemlerde bulunan bir grup süper kahramanın olduğu bir evren anlatısı sunuyor. 

 

James Gunn, filmin halihazırda yazıldığını belirtse de senaristin kim olduğunu açıklamadı. 

 

The Brave and the Bold

Yeniden başlatılan karakterler arasında Batman de yer alıyor. The Brave and the Bold, The Batman'in Robert Pattinson versiyonundan ayrı olarak, DC Evreni'ni tanıtmasının yanı sıra Batman dünyasını da daha fazla detaylandıran bir film olacak. The Brave and the Bold'da, Ra's al Ghul'un torunu Robin ve Bruce Wayne arasındaki ilişki ve bu ilişkinin gizli kalan tarafları anlatılacak. 

 

Projenin, James Gunn'ın DC Evreni üzerinde "son derece etkili" olduğunu belirttiği Grant Morrison tarafından yazılan Batman çizgi romanlarına dayandığı söylendi. 

 

Supergirl: Woman of Tomorrow

DC yazarlar odasına yeni katılan ve doğrudan bir sonraki uzun metrajlı projeye öncülük eden Tom King'in 2021 ve 2022'deki ödüllü aynı adlı çizgi romanlarına dayanan Supergirl: Woman of Tomorrow, James Gunn'ın açıklamasına göre, farklı bir Supergirl olan, Superman'in kuzeni Kara Zor-El'i konu alıyor. Ancak söz konusu karakteri, Flash filmindeki Sasha Calle'in canlandırıp canlandırmayacağı henüz belli değil. 

 

James Gunn, yeni Supergirl açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 

Dünyaya gönderilen ve bebekliğinden itibaren sevgi dolu ebeveynleri tarafından büyütülen Superman ile Krypton açıklarında bir kara parçası üzerinde büyüyen ve hayatının ilk 14 yılında etrafındaki herkesin korkunç bir şekilde ölmesini ve öldürülmesini izleyen Supergirl arasındaki farkı göreceğiz.

 

James Gunn, bu yeni Supergirl karakterini çok daha sert bir karakter olarak niteledi.

 

Swamp Thing

Swamp Thing yazar Len Wein ve Bernie Wrightson tarafından yaratıldı ve ilk olarak 1971'de House of Secrets No.92'de yer aldı. 1982'de Wes Craven tarafından yönetilen Swamp Thing sinemaya ilk kez uyarlandı ve 2019'da kısa ömürlü Swamp Thing dizisinde ana karakter olarak yer aldı. 

 

Canavarlar dünyasında hem doğaüstü hem de korku türünde kökleri olan insansı/bitki elemental bir yaratık karakteri olan Swamp Thing'in yeni maceralarının anlatılacağı filmin biraz daha korku ekseninde olacağı duyuruldu.

 

James Gunn ve Peter Safran'ın açıklamalarının hemen ardından Logan'ın senaristi ve yönetmeni, son olarak da Indiana Jones 5 filmini çeken James Mangold, Bernie Wrightson'ın Swamp Thing çizimiyle tweet attı, James Gunn ise bunu retweetledi. Aralarında geçen bu etkileşim filmin yaratıcı kadrosunda James Magnold'un yer alabileceğini dair söylentilere sebep oldu. The Hollywood Reporter'ın kaynaklarına göre, James Magnold'un bu doğaüstü varlığın hayranı olduğunu ve bu nedenle James Gunn ve Peter Safran'a biraz yaklaştığı söyleniyor.

 

TELEVİZYON

Waller

James Gunn'ın öngörülebilir bir gelecek için Superman: Legacy'e odaklanmasıyla, Peacemaker'ın 2. sezonu askıya alındı. Yeni açıklanan televizyon dizisi, The Suicide Squad'ın spin-off dizisi olacak ve Task Force X'in lideri Amanda Waller'ın hikâyesini anlatacak.

 

James Gunn'ın "bu şimdiye kadarki en büyük gösteri" diye belirttiği Waller dizisinin yürütücü yapımcılığını, DC yazarlar odasının bir parçası olan Christal Henry ile yakın zamanda HBO Max tarafından final yapacağı açıklanan DC dizisi Doom Patrol'ün yaratıcısı Jeremy Carver üstlenecek. Viola Davis, Suicide Squad filmleri ve Peacemaker dizisinde hayat verdiği karakteri, Waller dizisinde de bir kez daha canlandıracak.

 

Lanterns

Senarist Greg Berlanti tarafından HBO Max için geliştirilen Lantern dizisi de açıklanan projeler arasında. Peter Safran, bu proje için, "Greg'in vizyonu daha çok bir uzay operasıydı, burada ise True Detective damarına benzeyen, daha çok yeryüzünde geçecek bir soruşturma hikâyesi olacak." açıklamasında bulundu. 

 

Dizide, Green Lantern ekibinin en bilinen iki üyesi Hal Jordan ve John Stewart'a odaklanılacak.

 

Paradise Lost

Paradise Lost dizisinin, Wonder Woman ve diğer tüm Amazonlu savaşçı kadınların adası olan Themyscira'da geçen, Game of Thrones benzeri bir proje olacağı açıklandı. 

 

James Gunn, dizinin detayını sorularla verdi. "Bütün kadınlardan oluşan bir adanın kökeni nedir? Bunların ardındaki güzel gerçekler ve çirkin gerçekler nelerdir? Ve o toplumdaki farklı güçteki oyuncuların arasında entrikalar nasıl olur?" 

 

Diana yani Wonder Woman'a hayat veren Gal Gadot'nun diziye dahil olup olmayacağı belli değil. Hatta Gal Gadot'un bir kez daha DC Evreni'nde yer alıp almayacağı da belirsiz. James Gunn, bu konuda Gal Gadot ile iletişimde olduklarını fakat şu an onu tekrardan Wonder Woman olarak görüp görmeyeceklerini kendilerinin bile henüz bilmediğini söyledi.

 

Booster Gold

Açıklanan projelerden biri, DC Evreni'nin komedi tarafını üstlenmesi planlanan dizi projesi Booster Gold. Michael Jon Carter, 25. yüzyılda Metropolis Uzay Müzesi'nde sergilenen bir zaman makinesini çalarak günümüze gelen, gözden düşmüş eski bir Amerikan futbolu yıldızıdır. Eski bir DC karakteri olan Mike Carter, takma adıyla Booster Gold, gelecekten döndüğünde o dönemin Amerikan Başkanı Ronald Reagan'ın hayatını kurtararak ünlenen ve sahtekarlıkla şöhrete kavuşan bir karakterdir. 

 

Yeni yaratılan Booster Gold karakterini Peter Safran şöyle tanımlıyor: "Bugüne geri dönmek ve bir süper kahraman gibi davranmak için geleceğin temel teknolojisini kullanan, gelecekten gelen bir ezik."

 

Creature Commandos

10 projeden oluşan Gods and Monsters fazının son halkası, neredeyse her bölümü yazılmış olan animasyon dizisi Creature Commandos.

 

Çizgi romanda; Frankestein'ın canavarı, bir kurt adam, bir vampir, bir gorgon ve bir insandan oluşan ekibin, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşması konu edilirken, animasyon dizisinde hikâye farklı bir şekilde işlenecek gibi duruyor.

 

James Gunn, dizide karakterleri seslendirecek oyuncuların daha sonra DC Evreni'nde aynı karakterleri canlı çekim olarak canlandıracaklarını da belirtti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.