Wes Craven

Wes Craven

Doğum Bilgisi

2 Ağustos 1939

Yaş

81


Kişi Biyografisi

Yönetmen, film yapımcısı ve senarist Craven. Elm Sokağında Kabus ve Çığlık seri filmleriyle bilinmektedir. Craven, Illionis'te Wheaton Koleji'nde İngilizce ve Psikoloji okudu. Psikoloji alanında Johns Hopkins Üniversitesi'nden master derecesi aldı. Film endüstrisinde ilk işi New York'ta bir yapım şirketinde ses editörlüğü oldu. Film sektöründe yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı birçok film için ödüllendirildi ve korku filmlerinde tanınan bir isim haline geldi. 76 yaşındaki ABD'li yönetmen Los Angeles'taki evinde 30 Ağustos 2015 günü yaşamını yitirdi.


Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Çığlık 4 15 Nisan 2011
UIP 185.241 1.754.348
Satılık Ruh 3D 8 Ekim 2010
Pinema 34.516 378.155
Elm Sokağında Kabus 21 Mayıs 2010
Warner Bros. 133.120 1.148.321
Soldaki Son Ev 19 Haziran 2009
UIP 74.996 576.028
Tepenin Gözleri 2 18 Mayıs 2007
Özen Film 72.376 491.222
Paris, I Love You 30 Mart 2007
Umut Sanat 27.359 252.201
Nabız 8 Eylül 2006
Medyavizyon 81.108 565.830
Gece Uçuşu 9 Eylül 2005
UIP 92.464 676.048
Lanet 6 Mayıs 2005
Warner Bros. 70.539 418.344
New Films 65.898 381.273
Çığlık 3 28 Nisan 2000
UIP 243.668 452.758
50 Cesur Kemancı 25 Şubat 2000
UIP 50.968 124.008
Çığlık 2 27 Mart 1998
Warner Bros. 127.125 85.642
Çığlık 15 Ağustos 1997
Warner Bros. - -
Brooklyn Vampiri 30 Ağustos 1996
UIP - -
Umut Sanat - -
Merdiven Altındakiler 13 Mart 1992
UIP - -
Elm Sokağında Kabus 26 Ekim 1990
Yeni Tual - -
UIP - -
Şok 3 Ağustos 1990
Özen Film - -