Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

4.208 Gösterim
27 Mart 2019 16:45
Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

Quentin Tarantino, merakla beklenen yeni filmi Once Upon a Time in Hollywood ile seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu vesileyle usta sinemacının filmografisinde yer alan yapımların Türkiye'de ne kadar seyirci tarafından izlendiğine bir göz atalım.


2015 yılı, ünlü sinemacı Quentin Tarantino için sadece o dönem hazırlıklarını tamamladığı filmi The Hateful Eight'in gösterime girdiği basit bir zaman göstergeci değil, eksantrik kişiliğiyle her daim göz önünde olan sinemacının kariyerinin en çalkantılı döneminin de başlangıcı bir yandan. Tarantino için bu gelgitli dönem; The Hateful Eight'in prodüksiyonuna yakın, sadece güvendiği ve yakın gördüğü isimlere gönderdiği filmin senaryosunun internete sızdırılmasıyla başlamış, birkaç yıl sonrasında ise kariyerinin başından beri yanında olan, filmlerinin yapımcılığını ve dağıtımcılığını üstlenen Harvey Weinstein'ın uzun yıllar boyunca işlediği cinsel saldırı, tecavüz gibi suçların onlarca farklı kadın tarafından ortaya çıkarılması ve Uma Thurman'ın birlikte çalıştıkları dönem Tarantino'nun kendisini tehlikeli sahneler için zorladığı ve bunun sonucunda bir kaza da geçirdiğini açıklamasıyla başka bir noktaya ulaşmıştı.

 

Harvey Weinstein ve Hollywood'da bir marka olan firmasının haritadan silinmesiyle Tarantino, kariyerinde yeni bir sayfa açmak için kendisine gelen teklifler arasından Sony ile anlaştı. Ünlü yönetmen o tarihten bu yana kendini Sony ile çekeceği filmi Once Upon a Time in Hollywood'a adadı. Oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie gibi isimlerin yer aldığı, artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinen film, bu yaz aylarında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Biz de yönetmenin merakla beklenen yeni filminin gösterimine sadece birkaç ay kala, Tarantino'nun filmografisinde yer alan yapımların Türkiye'de kaç seyirciye ulaştığına bir göz atalım dedik.

9- Reservoir Dogs

  • Toplam Seyirci: 17.445

8- Death Proof

  • Toplam Seyirci: 58.937

7- Jackie Brown

  • Toplam Seyirci: 79.011

6- Kill Bill: Vol. 1

  • Toplam Seyirci: 88.073

5- Kill Bill: Vol. 2

  • Toplam Seyirci: 97.797

4- Pulp Fiction

  • Toplam Seyirci: 123.525

3- The Hateful Eight

  • Toplam Seyirci: 139.344

2- Django Unchained

  • Toplam Seyirci: 139.771

1- Inglourious Basterds

  • Toplam Seyirci: 289.454
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.