Steven Spielberg'in yapım şirketi Amblin, her yıl Netflix için birden fazla film çekecek!

3.070 Gösterim
22 Haziran 2021 14:52
Steven Spielberg'in yapım şirketi Amblin, her yıl Netflix için birden fazla film çekecek!

Steven Spielberg de Netflix saflarına geçti. Daha önce birçok kez Netflix ile ilgili endişelerini dile getiren Steven Spielberg'in kurucu ortaklarından olduğu Amblin Partners, Netflix ile vardığı anlaşma sonucu her yıl platform için birden fazla film çekecek.


Steven Spielberg'in kurucu ortaklarından olduğu Amblin Partners, Netflix ile yaptığı anlaşma sonucu platform için her yıl en az iki film çekmeye hazırlanıyor. Amblin ile Netflix'in süresiz bir anlaşmaya imza attığı, Netflix'in yapılacak filmlere yapım aşamasında da finansal olarak destekte bulunacağı açıklanırken, ünlü sinemacı Steven Spielberg'in kendisinin yönetmen koltuğunda oturduğu Netflix filmleri görebileceğimiz belirtiliyor.

 

Sadece yukarıdaki cümleyi kurmak bile sinemaseverlere garip gelebilir. Zira, Netflix'in yükseliş döneminde, Martin Scorsese ile birlikte sinemanın asıl yerinin salonlar olduğunu düşünen sinemacıların başını çeken Steven Spielberg, birçok kez platformla ilgili endişelerini dile getirmiş, hatta 2019 yılında Netflix filmlerinin Oscar'a aday olamaması gerektiğini, bu yapımların daha çok Emmy Ödülleri'ne ait olduğu söylemişti. Streaming savaşlarında Amazon, Hulu, Netflix'e Disney+, HBO Max, Apple TV+, Paramount+ gibi birçok farklı ciddi rakip dahil olurken, Netflix'in Steven Spielberg hamlesiyle bu yarışta bir avantaj yakalamaya çalıştığı belirtiliyor. Amblin'in yapımcılığını üstlendiği, geçen yıl Paramount dağıtımıyla gösterime girmesi planlanan fakat pandemi sonrası Netflix'e satılan The Trial of the Chicago 7 filmiyle birlikte Netflix'le çalışma imkânı bulan Spielberg, şu an Netflix'in orijinal filmlerden sorumlu müdürü Scott Stuber ile de Universal'da yer aldığı dönemlerde birçok kez işbirliğinde bulunmuştu.

 

Spielberg'in bu anlaşma kapsamında Netflix filmleri yönetmesi beklense de, yönetmenin hâlihazırda üzerinde çalıştığı ve kendi hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme aldığı, oyuncu kadrosunda ise Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Julia Butters gibi isimlerin yer aldığı The Fabelmans'ın bu anlaşmaya dahil olmayacağı belirtiliyor.

 

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.