Son zamanlarda kendinden bahsettirmeyi başaran 8 yerli dizi

3.158 Gösterim
14 Mart 2021 13:30
Son zamanlarda kendinden bahsettirmeyi başaran 8 yerli dizi

Dijital platformların ilgi odağı olmasıyla birlikte, Türkiye’de de dizi ve film sektörü farklı yönlere kaymaya başladı ve görmeye alışık olmadığımız türlerde yerli yapımlar izlemeye başladık. Bu farklı türlerdeki yapımlardan dikkat çekmeyi başaran dizileri sizler için derledik.


Bir Başkadır

Birbiriyle uzaktan yakında hiçbir benzerliği olmayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle, hepsinin hayatlarında kalıcı izler kalır. Bu kişilerden bazıları geçmişleriyle yüzleşirken bir kısmı da yollarına devam edecektir. Sadece bir sezon süren ve kadrosunda; Öykü Karayel, Fatih Artman, Tülin Özen ve Funda Eryiğit gibi isimler olan Bir Başkadır, Netflix üzerinde yayınlanmakta.

Atiye

İstanbul’da keyifli bir hayatı olan genç ressam Atiye, çocukluğundan beri aynı sembolü çiziyordur ve Arkeolog Erhan ise babasının yürüdüğü yolda Göbeklitepe’nin gizemini çözmeye çalışıyordur. Göbeklitepe’de gizemli bir sembole denk gelen Erhan ile Atiye’nin yolları ise bu sembolle kesişir. Kadrosunda; Beren Saat, Mehmet Günsür ve Melisa Şenolsun gibi oyuncular olan Atiye’yi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

Teşkilat

Kendi hayatlarından vazgeçen yedi vatan sevdalısı, önemli bir görev için kalabalığın arasına karışır ve yabancı istihbarat üyelerinin kimliğine deşifre etmek için bir araya gelir. Tüm bu olaylar, Ankara’daki SİHA fabrikasına yabancı istihbarat servisleri tarafından bir terör saldırısının düzenlenmesiyle başlar. 7 Mart’ta yayın hayatına başlayan Teşkilat, TRT 1 ekranlarında her pazar günü saat 20:00’da yayınlanıyor.

Sadakatsiz

Ailesine, işine ve arkadaşlarına son derece bağlı olan Asya, kocasının iki senedir kendisini aldattığını öğrenmesi üzerine bir tercih yapmak zorunda kalır: Ya evliliğini kurtaracaktır, ya da eski sevgilisinden unutamayacağı bir intikam alacaktır. BBC One’ın Doctor Foster dizisinden uyarlanan Sadakatsiz, her çarşamba saat 20:00’da Kanal D’de yayınlanmakta.

Arıza

Son derece dürüst ve düzgün bir genç olan Mert’in hayatı, bir gün tesadüfen arabasına binen Halide’yi kurtarmasıyla tamamen değişir. Halide karanlık geçmişiyle yüzleşirken, Mert’in kaderinde artık bir kahraman olmak vardır. Kadrosunda; Tolga Sarıtaş, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ayça Ayşin Turan gibi isimler olan Arıza, her pazar saat 20:00’da Show TV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.

Kuruluş Osman

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey, geldikleri coğrafyada bir vatan kurabilmek için amansız mücadelelere girecektir. Son dönemlerin gerek yurt dışında gerek yurt içinde en çok reyting alan dizilerinden Kuruluş Osman, her çarşamba saat 20:00’da ATV ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu

Sultan Melihşah, babasından devraldığı Selçuklu devletini gücünün zirvesine çıkarmak üzere kendini adamıştır. Kendisinin oğlu olduğundan habersiz Sencer ise, Melihşah’ın fedaisi olur ve devlet büyüdükçe düşmanları da artan Selçuklu devleti için sonuna kadar mücadele ediyordur. Kadrosunda; Buğra Gülsoy, Ekin Koç, ve Mehmet Özgür gibi isimler olan Uyanış: Büyük Selçuklu her pazartesi saat 20:00’da TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.

Maraşlı

Eski bir özel harekat askeri olan Maraşlı, bir kitapçı açıp hasta kızı Zeliş ile ilgilenmeye karar verir. Fakat bir gün büyük iş adamı Aziz Türel’in kızı Mahur ile tanışmasıyla düzeni alt üst olur. Mahur istemeden karıştığı bir tehlike ile uğraşırken onu Maraşlı kurtarır ve bu olayla kader ortağı olurlar. ATV’de pazartesi akşamları 20.00’da yayınlanan dizinin kadrosunda ise Burak Deniz, Alina Boz, Kerem Atabeyoğlu ve Saygın Soysal yer alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.