Paramount+'da yer alacak yapımlar belli olmaya başladı

4.360 Gösterim
25 Şubat 2021 19:10
Paramount+'da yer alacak yapımlar belli olmaya başladı

4 Mart'tan itibaren ABD ve Latin Amerika ülkelerinde yayın hayatına başlayacak olan Paramount+'ta yayınlanmak üzere hazırlanan projeler açıklandı. Bir diğer önemli gelişme ise, Paramount stüdyo yapımı Mission: Impossible 7, A Quiet Place: Part II gibi filmlerin 45 günlük vizyon macerasından sonra Paramount+'da yayınlanacak olması oldu.


Geçtiğimiz ay ABD ve Latin Amerika ülkelerinde 4 Mart'tan itibaren yayında olacağı açıklanan, Paramount'un da sahibi ViacomCBS'in stream platformu CBS All Access'i yeni bir çatı altında markalaştırdığı Paramount+ için hazırlıkları süren yapımlar açıklandı. Yayınlandığında 30 binin üzerinde dizi bölümü, 2 bin 500'ü aşkın film ve binin üzerinde canlı spor organizasyonunu kataloğunda bulunduracak olan Paramount+'ın ilerleyen dönemde izleyiciyle buluşacak orijinal yapımları arasında da onlarca dizi ve program yer alıyor. 

 

Şu ana kadar açıklanan projeler ve platformla ilgili açıklanan bilgilerle ilgili öne çıkanlara değinelim:

 

- Platformun iki farklı ücret tarifesi olacak. Aboneliği aylık $5 olarak belirlenen temel pakette reklamlı kullanım ve birtakım içeriklere erişim kısıtlaması bulunurken, aylık $10 ücreti bulunan premium pakette ise reklamsız kullanım ve tüm içeriklere erişim olacak.

 

- ABD'nin en önemli stüdyolarından biri olan Paramount'un vizyona sokacağı filmler, sinemada gösterime girdiği tarihten 45 gün sonra Paramount+'da yayında olacak. Pandemi sonrası, önce Universal, akabinde ise Disney ve Warner Bros.'un uygulamalarıyla -ki, Warner Bros.'un HBO Max hamlesi son birkaç ayın en çok konuşulan konularından biri olmuştu- alışılageldik 90 günlük vizyon penceresi (bir filmin vizyon tarihiyle DVD/Blu-Ray, VOD vb. şekillerde ev sinemasına geldiği tarih arasında kalan süre) kırılmış oldu. Paramount, vizyon penceresini 45 günle, başta böyle bir durumun tamamıyla karşısında olan sinemaların, mevcut koşullarda olumlu karşılayacağı bir seviyeye çekmiş oldu. Bu kararla birlikte, Paramount'un merakla beklenen A Quiet Place Part II ve Mission: Impossible 7 gibi filmleri de 45 günlük vizyon macerasından sonra Paramount+'da yayınlanmış olacak.

 

- ViacomCBS, 2024 yılında Paramount+'ın dünya genelinde 65 ile 75 milyon arası abone sayısına ulaşmasını öngördüklerini, o yıl abone ücretleri ve reklam gelirlerinden $7 milyar gelir elde etmeyi beklediklerini ve yine 2024'te sadece streaming içerikleri için $5 milyar harcamayı planladıklarını açıkladı.

 

- Paramount+ orijinal yapımı olarak hazırlıkları süren yapımlardan öne çıkanlar ise şöyle:

 

  • Nickelodeon, son 15 yılın en sevilen animasyon dizilerinden Avatar: The Last Airbender'ın evreninde geçen yeni hikâyeler anlatmak üzere Avatar Studios'u kurdu. Dizinin yaratıcıları Michael DiMartino ve Bryan Konietzko'nun Avatar Studios ekibiyle ortak çalışacağı yeni projeler, Paramount+'da yayınlanacak.
  • 1993-2004 yılları arasında yayınlanan ve o döneme damga vuran dizilerden biri olan Frasier'ın yeni bölümleri Paramount+'da yayınlanacak. Dr. Frasier Crane'e hayat veren Kelsey Grammer, yıllar sonra karaktere geri dönüyor.
  • Geçmişten günümüze en sevilen oyun serilerinden biri Halo, Paramount+ ile birlikte dizisine kavuşuyor. Halo dizisi, 2022'nin ilk çeyreğinde platformda yayında olacak.
  • 1969 yapımı klasik soygun filmi The Italian Job'ın devam hikâyesini anlatacak olan dizi de platform için hazırlıkları süren yapımlar arasında yer alıyor.
  • Star Trek: Discovery ve Star Trek: Picard başta olmak üzere Star Trek evrenini konu edinen tüm yapımlar Paramount+'da olacak.
  • Sicario, Hell or High Water gibi filmlerin senaryosuna imza atan ve 2017 yılında yönettiği Wind River ile adından söz ettiren Taylor Sheridan, Paramount için çektiği Kevin Costner'lı Yellowstone dizisinin spin-off projesini bu kez Paramount+ için hayata geçirecek. Yönetmen, platform için ayrıca Jeremy Renner ile Wind River sonrası bir kez daha bir araya geleceği Mayor of Kingstown dizisini çekecek.
  • İki korku klasiği, Paranormal Activity ve Pet Sematary ile ilgili iki yapım da platformda yer alacak. Paranormal Activity ile ilgili yapım, filmlerin hikâyesini devam ettiren bir dizi olacakken, Pet Sematary evreninde geçen proje, Stephen King'in romanının öncesini konu edinen bir film olacak.
  • Çocukların izleyebileceği yapımları da oldukça önemseyen ViacomCBS, kült animasyon dizisi Rugrats'in orijinal seslendirme kadrosunu yeni bölümler için tekrardan bir araya getiriyor.
  • Walter Tevis'in, daha önce David Bowie başrolünde sinemaya uyarlanan romanı The Man Who Fell to Earth, bu kez dizi olarak Paramount+'da seyirciyle buluşacak. Dizinin başrolünde Chiwetel Ejiofor yer alıyor.
  • Alan J. Pakula imzalı politik gerilim filmi The Parallax View'ın dizi uyarlaması da platformda yer alacak.

Kaynak: Deadline, Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.