Warner Bros.'tan radikal karar: Stüdyonun 2021 takviminde yer alan filmlerin tamamı ABD'de eş zamanlı HBO Max'te yayınlanacak

3.975 Gösterim
4 Aralık 2020 11:30
Warner Bros.'tan radikal karar: Stüdyonun 2021 takviminde yer alan filmlerin tamamı ABD'de eş zamanlı HBO Max'te yayınlanacak

Warner Bros., Wonder Woman 1984'dan sonra 2021 takviminde yer alan The Matrix 4, Dune, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad gibi filmlerinin de ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanacağını açıkladı.


Warner Bros., geçtiğimiz ay Wonder Woman 1984'un ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanacağını açıklamıştı. Stüdyo bunun mevcut koşullara ticari olarak adaptasyon amaçlı istisnai bir tercih olduğunu belirtmiş, ABD sinemaları da merakla beklenen bir filmin en azından ileri bir tarihe ertelenmemiş olmasından ötürü bu kararı olumlu karşılamıştı. Warner Bros. dün itibarıyla bu kararını daha ileri ve radikal bir boyuta götürerek 2021 vizyon takviminde yer alan The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad, Godzilla vs. Kong, Space Jam: A New Legacy gibi tüm filmlerinin, ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlanacağını açıkladı.

 

Warner Bros. bu kararın koşullara istinaden olduğunu, filmlerin vizyonla birlikte HBO Max'te yayınlanmaya başladıktan bir ay sonra platform üzerinden kaldırılacağını ve standart VOD/SVOD zaman aralığı gelene kadar sinemalarda oynamaya devam edeceklerini belirtiyor. Stüdyonun bu kararı almasının arkasındaki en büyük faktör, pandemi sonrası ABD gişesinin dünyanın geri kalanında çok daha düşük bir performansla seyretmesi olduğu aşikar. Zira, pandemi sonrası sinemaları kurtaracak yapım olarak görülen ve yine WB çatısı altında gösterime giren Tenet, uluslararası birçok pazarda beklentilerin üzerine çıkarak ABD dışında $300 milyonu aşkın hasılata ulaşırken, ABD'de şu ana kadar yalnızca $57 milyon hasılat toplayabildi. WarnerMedia CEOsu Jason Kilar, kendi içeriklerinin de ancak seyirciyle buluştuğunda bir değeri olduğunu ve aldıkları bu kararla birlikte en azından 17 önemli filmin gelecek sene seyircinin kendi tercihlerine göre dijital ya da sinema salonunda görücüye çıkmasını sağladıklarını belirtiyor.

 

Warner Bros.'un aldığı bu kararın yalnızca ABD için geçerli olduğunu belirtmek gerek. Zira HBO Max şu an için yalnızca ABD'de aktif olan bir stream platformu. Warner Bros. ile aynı çatı şirketin bünyesinde yer alan HBO Max'ın, ABD'de Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+ gibi diğer platformlarla abone sayısı anlamında farkı kapatmaya başlamadan diğer ülkelerde aktif olması da beklenmiyor.

Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan tüm filmler ve ABD için vizyon tarihleri:

 

Görsel Kaynağı: Rotten Tomatoes

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.