Disney'den Mulan için yeni bir yaklaşım: Film, 4 Eylül'de Disney+'ta yayınlanacak

1.964 Gösterim
5 Ağustos 2020 10:57
Disney'den Mulan için yeni bir yaklaşım: Film, 4 Eylül'de Disney+'ta yayınlanacak

Disney, salgın sebebiyle vizyon tarihini birçok kez ertelediği Mulan'ı 4 Eylül'de $29.99 karşılığında Disney+ üzerinden erişime açacak. Film, Türkiye gibi Disney+'ın olmadığı ülkelerde ise sinemalarda gösterime girecek.


Salgın şartları, stüdyolara yeni modeller deneyebilecekleri bir zemin olmaya devam ediyor. Universal'ın AMC Sinemaları ile imzaladığı ve vizyon penceresini üç haftaya kadar düşüren anlaşmanın hemen akabinde Disney cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. Temmuz ayı itibarıyla Disney+'ın dünya genelinde 60,5 milyon aboneye ulaştığını belirten Disney CEO'su Bob Chapek, bu açıklamanın yanı sıra önemli bir duyuruda bulundu. Vizyon tarihi salgın sebebiyle birçok kez ertelenen Mulan'ın, Disney+ üzerinden online olarak yayınlanacağı açıklandı.

 

Chapek'in, "Disney'in mevcut koşullarda münferit bir deneyi" olarak nitelediği fakat finansal getiri konusunda beklentilerin aşılması durumunda ilerleyen yıllarda yeni bir model olarak daha sık görebileceğimiz "Mulan yaklaşımı" ise şöyle: Film, 4 Eylül'de Disney stream platformu Disney+ üzerinden $29.99 gibi ekstra bir ücretle "premium erişim"e açılacak. Fakat Türkiye gibi henüz Disney+ ile tanışmamış ülkelerde Mulan'ın gösterimi planlandığı gibi sinema salonlarında gerçekleşecek. Disney'in bu deneyinin sinema üzerindeki etkilerini önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.