Mayıs ayında vizyona girecek yerli filmler

7.375 Gösterim
30 Nisan 2018 11:16
Mayıs ayında vizyona girecek yerli filmler

Bu ay 23 yeni yerli film vizyona girerken, Cem Yılmaz'ın yılın en başarılı filmlerinden olan Arif v 216'sı ikinci kez seyirciyle buluşuyor.


04 Mayıs 2018

Mehmet Salih Demir'in yönettiği Cano, arkadaşı Cano'nun kaybolduğunu öğrendikten sonra onu arayışa geçen İbrahim'in hikâyesini ele alıyor.

Fatema Khawari'nin yönetmenliğini üstlendiği Fındık Veresiye, Ordu'nun bir köyünde yaşayan ve birbirine kavuşma uğraşında olan Hacer ile Mehmet'in aşkını ve yaşananları anlatıyor.

Onur Öğden'in yönettiği film, bir köyde yaşayan Ferit, Feriz ve Ferda isimli üç kardeşin hikâyesini ele alıyor.

Hakan Eser'in yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Cezmi Baskın'ın yer aldığı Kaç Kaçabilirsen, bir kargo şirketinde kurye olarak çalışan Ergüven ve İsmail kardeşlerin, gizemli bir kargoyu teslim etmek adına başladıkları macerayla yeni bir yola girişlerini anlatıyor.

13 yaşındaki Liva'nın hikâyesini anlatan film, Liva'nın avcılığın tüm detaylarını öğrenerek yaşadıkları bölgenin en etkili avcılarından biri olma hikâyesini konu ediniyor.

Sinan Tabanlı ve İlhan Akgül'ün yönettiği Son Oyun, Avrupa'nın yeraltı dünyasında karanlık bir geçmişi olan Meftun'un, işlediği suçların kefaretini kendine has bir şekilde ödemeye çalışmasını konu ediniyor.

Azılı bir hırsız olan Nedim'in hapishanede tövbe ettiğe hırsızlığa yeniden bulaşmasını anlatan Şaşkınlar Çetesi'nin yönetmen koltuğunda Kamil Aydın oturuyor.

Büşra Yılmaz'ın aynı isimli serisinden uyarlanan 4N1K, ilk filmde olduğu gibi Yaprak'ın başını çektiği genç bir arkadaş grubunun hikâyesini anlatmaya devam ediyor.

11 Mayıs 2018

Onur Ünlü'nün yönettiği Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok, cinayet masası dedektifi Salim'in gözlerinin tamamen kör olacağını öğrendikten sonra gelişen olayları konu edinirken filmin başrollerini Demet Evgar ve Fatih Artman paylaşıyor.

Banu Kaptanoğulları'nın yönettiği Elim SendeBulut ve Mavi'nin inişli çıkışlı ilişkisini anlatıyor.

Yeni bir yaşama başlama gereksinimi duyan ama bunu bir türlü başaramayan Leyla sürekli kilo vermek ve yemek yeme arasında gidip gelirken, siyasi mahkûmlar F tipi cezaevlerini protesto için ölüm orucu eylemine başlarlar. Bu eylemcilerden biri olan Kerem, Leyla'nın çalıştığı hastaneye getirilir. Kerem'in hapsedildiği ve içinden fiziksel olarak çıkamadığı oda, Leyla'nın sorunlarından ve mutsuzluğundan kurtulmak için seçtiği bir kaçış alanı olacağı filmin yönetmenliğini Dilek Çolak üstleniyor.

Cezmi Baskın ve Meral Çetinkaya'nın başrollerinde yer aldığı film; kızlarının ölümünü, üzülmemesi için yıllar önce âmâ olan karısı Sabure'den gizleyen Murtaza'nın hikâyesini ele alıyor.

Ayhan Sonyürek'in yönettiği Öğrenci Kafası: Soygun, bir grup üniversite öğrencisi arkadaşın, tasarladıkları bilim-kurgu filmini çekebilmek için bir soyguna kalkışmasını anlatıyor.

Akıl hastanesinde geçen Tutsak, doktor Doğan ve baş hekim Halil'in hastalara ilginç tedaviler uygulamasını ve zamanla hastane içinde yaptıklarının ortaya çıkışını konu ediniyor.

18 Mayıs 2018

Vizyondaki ikinci macerası olan Arif v 216G.O.R.A filmiyle tanıştığımız Arif ve Robot 216 karakterlerini yeniden bir araya getiriyor.

Onur Tan'ın senaryosunu kaleme alıp yönettiği film,  bal üreten bir dede ve kaymak üreten bir büyük annenin etrafında gelişen bir aile hikâyesini konu ediniyor.

Kiraz Mevsimi, genç bir adamın var olma ve kendini kanıtlama mücadelesi etrafında dönen olayları konu alıyor.

Fuat Yılmaz'ın yazıp yönettiği Mezarlık, ailesini kaybeden ve bundan dolayı intikam peşine düşen Azap'ın hikâyesini anlatıyor.

Ferit Çetinkaya'nın yönettiği Üç Vakte Kadar, çocukluğundan beri aşık olduğu kişiye açılmanın yollarını arayan Hasan'ın hikâyesini anlatıyor.

25 Mayıs 2018

Sinan Bengier ve Tuğba Özay'ın başrolleri paylaştığı Azraille Dans'ın yönetmenliğini Sinan Uzun üstleniyor.

Kudret Sabancı'nın yönetmenliğini üstlendiği Hürkuş: Göklerdeki Kahraman, Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un hikâyesini ele alıyor.

Hasan Gökalp'in yazıp yönettiği Kâfir, kardeşi Ayşe ile birlikte yaşayan Yasemin'in gördüğü kabuslar sonucu yaşadıklarına odaklanıyor.

Berk, Mete ve Güray birbirlerinden başka hiç kimseleri olmayan üç arkadaşın hikâyesine odaklanan Karanlıktaki Melekler'in yönetmen koltuğunda David Angelus oturuyor.

 

Bir kıyı kasabasının, civarda yaşanan tekinsiz olayları ve başlarına gelenleri kıyametin habercisi vukuatlar olarak gören ahalisini anlatan filmin görüntü yönetmenliğini, Ben O Değilim'de de Tayfun Pirselimoğlu ile birlikte çalışan, birçok yapımda usta sinemacı Theo Angelopoulos ile de işbirliği yapmış olan Andreas Sinanos üstleniyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.