Mayıs ayı vizyon takviminden 6 yabancı film önerisi

4.059 Gösterim
2 Mayıs 2018 14:00
Mayıs ayı vizyon takviminden 6 yabancı film önerisi

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de Avengers: Infinity War gişeyi domine ediyor. Fakat bu durum girdiğimiz yeni ayın ortasına kadar sürecek gibi duruyor. Zira mayıs takviminde Deadpool 2, Solo: A Star Wars Story gibi merakla beklenen yabancı filmler bulunuyor. Bu vesileyle mayıs ayı takviminden öneri mahiyetinde altı yabancı film seçtim.


04 Mayıs 2018

Rachel McAdams ve Jason Bateman'ın başrollerini paylaştığı Game Night; bilumum kutu oyunları, sessiz sinema, arkadaş arası eğlenceli oyunlarda rekabeti bir adım öteye götürecek derecede bu konuda takıntılı Max ve Annie çifti ile onların oyun gecelerinin daimi katılımcıları olan arkadaşları, Max'in abisinin düzenlediği bir oyun gecesinin çıkmaza girmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Klasik bir Hollywood komedisi görünümündeki Game Night'ta başarılı oyuncu kadrosu, filmin ritmini belirleyen müzikler ve farklı alt türlere referanslar içeren mizansenler fark yaratıyor.

Mohammad Rasoulof'un yazıp yönettiği İnatçı Bir Adam, ailesiyle yaşadığı şehirden uzakta bir köyde balık yetiştirerek hayatını idame ettiren Reza'nın, çiftliğinin hemen yanı başındaki şirketle arasında oluşan husumet sonrası verdiği mücadeleyi ele alıyor. Reza Akhlaghirad'ın başrolünde yer aldığı film, yakın dönem İran sinemasının önemli örneklerinden biri olarak gösteriliyor

18 Mayıs 2018

Neil Gaiman'ın önceleri kısa hikâye olan daha sonra Gabriel Bave Fabio Moon kardeşlerin çizgileriyle grafik romana dönüştürülen eseri How To Talk To Girls At Parties'in sinema uyarlaması, kraliçe Boadicea'nın düzenlediği gizli bir partide tanışan Enn ile Zan'ın birlikte geçirdikleri punk ve aşk ile yoğrulmuş zamanları anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Hedwig and the Angry Inch, Shortbus ve Rabbit Hole filmleriyle tanınan John Cameron Mitchell bulunuyor.

2016 yılında R-derecelendirmesi bariyerine rağmen özellikle ABD'de büyük bir gişe başarısı elde eden ve yetişkinleri hedef alan süper kahraman filmlerinin de gişeden sağlam sayılarla çıkabileceğini ispatlayan Deadpool'un devam filmi, Ryan Reynolds'ın başrolünde seyirciyle buluşacak. İlk filmin etkisi sonrası hayli merakla beklenen Deadpool 2, gelecekte tehdit oluşturduğuna inandığı bir çocuğu ele geçirmek için günümüze gelen Cable'ı durdurmak adına Deadpool'un bir araya getirdiği 'özel' timin hikâyesini anlatıyor.

25 Mayıs 2018

Jonathan Ames'in aynı isimli eserinden, Ratcatcher ve We Need to Talk About Kevin filmleriyle tanıdığımız Lynne Ramsay tarafından sinemaya uyarlanan You Were Never Really Here, ruhen kendisine musallat olan geçmişiyle mücadelesini düşe kalka sürdüren ve iş olarak kayıp genç kızları bularak ailelerine geri getiren Joe'nun, New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı görevinin çetin bir hayatta kalma savaşına dönüşmesi sonrası verdiği mücadeleyi konu ediniyor. Filmin basit bir "ruhen yaralı kiralık katil/tetikçi" hikâyesinden çok öteye geçmesinde, rejisiyle Lynne Ramsay ve performansıyla Joaquin Phoenix'in payları büyük.

Lawrence Kasdan ile oğlu Jon Kasdan'ın senaryosuna imza attığı Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi, genç Han Solo'nun tehlikeli yeraltı suç dünyasındaki maceraları sırasında uzun süre yoldaşı olacak olan Chewbacca ve Lando Calrissian gibi Star Wars evreninin sevilen karakterleriyle yolunun kesişmesini ele alıyor. Star Wars evreninin sevilen karakterlerinden Han Solo'nun filmi, prodüksiyon sürecinde yaşanan sıkıntılarla anılsa da Star Wars hayranlarının merakında bir kayıp yok gibi...

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.