Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı

2.545 Gösterim
9 Kasım 2020 18:40
Jurassic World: Dominion filminin çekimleri tamamlandı

Pandemi sürecinde çekimlerine tekrar başlanan ilk stüdyo filmi Jurassic World: Dominion'ın çekimleri tamamlandı. Sadece Covid-19 protokollerine $6-8 milyon arası bir miktar harcanan filmin prodüksiyonu boyunca toplam 40 bin Covid-19 testi yapıldı.


Dinozorların sinemadaki macerasını Jurassic Park'ın bıraktığı yerden devralan Jurassic World serisinin yapım aşamasındaki üçüncü filmi Jurassic World: Dominion'ın çekimleri tamamlandı. Büyük stüdyo filmleri arasında pandemi sürecinde çekimlerine tekrar başlanan ilk yapım olan film, prodüksiyon aşamasında uygulanan Covid-19 protokolleriyle de diğer yapımlara örnek teşkil ediyor.

Deadline'ın filmin yönetmeni Colin Trevorrow ile yaptığı söyleşide verilen bilgilere göre, filmin pandemi sırasında tekrar başlanan prodüksiyonu boyunca uygulanacak Covid-19 protokolleri ve sağlık önlemleri için Universal'ın kasasından $6-8 milyon arası bir miktar çıkmış. Bu süreç boyunca tüm set ekibine toplamda 40 bin Covid-19 testi uygulanırken, bunlardan yalnızca 100'ünde pozitif sonuca rastlanmış. Filmin pandemi sonrası ertelenen çekimlerine temmuzda tekrar başlanmış, geçen ay ise çıkan bazı pozitif vakalar sebebiyle çekimlere kısa bir süre ara verilmişti. Trevorrow'un belirttiğine göre geçen hafta sonu filmin final sahnesinin çekimleri bitirilerek prodüksiyon aşamasının sonuna gelindi.

 

Bryce Dallas Howard ve Chris Pratt'in rollerine geri döneceği, Jurassic Park serisinden tanıdığımız Sam Neill, Jeff Goldblum ve Laura Dern gibi isimlerin dinozorlar dünyasında yeniden bir araya geleceği Jurassic World: Dominion, 10 Haziran 2022'de gösterime girece.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.