Christopher Nolan'ın, HBO Max kararı sebebiyle Warner Bros. ile yeniden çalışmayabileceği konuşuluyor

3.308 Gösterim
22 Ocak 2021 15:45
Christopher Nolan'ın, HBO Max kararı sebebiyle Warner Bros. ile yeniden çalışmayabileceği konuşuluyor

Christopher Nolan'ın, Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan filmleri ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlama kararını alması sebebiyle yaklaşık 20 yıldır işbirliğinde olduğu stüdyoyla tekrar çalışmayabileceği konuşuluyor.


Aralık 2020'nin ilk günlerinde Warner Bros.'un, 2021 takviminde yer alan filmleri ABD'de sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlama kararını üstelik ilgili yapımların yönetmenlerine danışmadan alması, hâlâ sinema camiasını etkilemeye devam ediyor. Warner Bros.'un 2021'de vizyonunu planladığı Dune'un yönetmeni Denis Villeneuve, kaleme aldığı açık mektupla Warner Bros. ve onun çatı şirketi olan telekom devi AT&T'yi doğrudan ve sert bir şekilde eleştirirken, konuyla ilgili ilk tepki veren sinemacılardan biri, yaklaşık 20 yıldır Warner Bros. bünyesinde filmlerini çeken ve filmlerin sinemada deneyimlenmesinin öne çıkan savunucularından Christopher Nolan olmuştu.

 

Nolan'ın reaksiyonu sonucu stüdyoyla sinemacının arasının gerildiği açıklamalara da yanısmış, WarnerMedia cephesinden gelen açıklamalarda bu kararın alınmasında, Tenet'in ABD'de istenilen gişe sonuçlarına erişememesinin payının olduğu belirtilmişti. Uzun süredir birlikte çalışan iki taraf arasında böyle bir anlaşmazlık vuku bulunca, ünlü sinemacının yeni projelerinde Warner Bros.'tan başka bir stüdyonun kapısını çalabileceği, hiçbir stüdyonun da projelerinde Nolan'a istediği serbestliği vermekten imtina etmeyeceği konuşulmuştu. Wall Street Journal'da R.T. Watson'ın kaleme aldığı yazıya göre, bu ayrılığın gerçekleşmesi basit bir ihtimalden de öte. Yazıya göre Nolan, yeni projelerinde kuvvetle muhtemel Warner Bros. ile yeniden işbirliğine gitmeyecek. Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi Christopher Nolan için olduğu kadar Warner Bros. için de köklü bir değişiklik olacak. Zira Nolan, Kara Şövalye Üçlemesi, Inception, Interstellar, Dunkirk gibi filmlerle stüdyoya hem önemli bir ticari başarı getirmiş hem de çok büyük bir prestij sağlamıştı. Christopher Nolan'ın Warner Bros. bağlantısı bulunmayan son filmi, 2001 yılında çektiği Memento idi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.