Christopher Nolan, Warner Bros.'un HBO Max kararını ağır bir şekilde eleştirdi

2.329 Gösterim
8 Aralık 2020 11:30
Christopher Nolan, Warner Bros.'un HBO Max kararını ağır bir şekilde eleştirdi

Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan tüm filmlerini ABD'de sinemalarla aynı anda HBO Max'te yayınlanma kararının yankıları sürüyor. Kariyerinin büyük kısmında Warner Bros. ile çalışan Christopher Nolan, alınan kararı birçok açıdan eleştirdi. 


Warner Bros.'un geçen hafta açıkladığı, 2021 takviminde yer alan tüm filmlerini ABD'de sinemalarla aynı anda HBO Max'te yayınlanma kararı, sinemanın tüm çevrelerinde yankı bulmaya devam ediyor. AMC Sinemaları gibi zincir sinemalar doğrudan bu hamlenin karşısında konumlandıklarını açıklarken, Warner Bros.'un işbirliği içerisinde olduğu isimler de stüdyonun bu tercihine eleştiriler getirmeye başladı. Warner Bros.'un birlikte çalıştığı sinemacılar arasında en prestijli isimlerden biri olan Christopher Nolan, ET Online ve THR'a verdiği demeçlerle Warner Bros.'un bu hamlesini farklı açılardan eleştirdi.

 

ET Online'a verdiği mülakatta, bu durumu "aşırı darmadağın" ve "gerçek bir sağ gösterip sol vurma" olarak nitelendiren Christopher Nolan, temel problemlerden birinin de WB'nin bu hamleyi işbirliği içerisinde olduğu sinemacılara danışmadan ve onları bilgilendirmeden yapması olduğunu belirtiyor. Stüdyonun, kendisine pek çok proje sağlayan sinemacı ve oyunculara böyle davranmaması gerektiğini söyleyen Nolan, filmlerinin akıbetiyle ilgili alınacak bir karara dair bu insanlara danışılmasının elzem olduğunu not düşüyor.

 

Christopher Nolan, konuyla ilgili THR'a verdiği demeçte ise eleştiri tonunu daha da arttırıyor:

 

Sinema sektörünün en büyük yönetmenleri ve oyuncularından bazıları, en büyük film stüdyosuyla çalıştıklarını düşünerek girdikleri yataklarından, en kötü stream platformu için çalıştıklarını keşfederek uyandılar.

 

Warner Bros.'un aldığı kararla neyi kaybettiğinin farkında olmadığını belirten Nolan, bu mevzu özelinde stüdyoya karşı konumlanan ilk WB partnerlerinden biri değil. Dune ve Godzilla vs. Kong filmlerinin ortak yapımcısı olan Legendary Entertainment'ın, kendileri dahil edilmeden alınan bu karar sebebiyle Warner Bros.'u dava etmeye hazırlandığı belirtilmişti. $175 milyon bütçeli Dune ve $160 milyon bütçeli Godzilla vs. Kong'un yapım bütçelerinin önemli bir kısmını finanse eden Legendary Entertainment, WB'nin HBO Max hamlesi sürecinde büyük oranda dışarıda bırakıldıklarını belirtiyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.