AMC Sinemaları, Warner Bros.'un radikal kararına karşı olduklarını açıkladı

2.485 Gösterim
4 Aralık 2020 14:45
AMC Sinemaları, Warner Bros.'un radikal kararına karşı olduklarını açıkladı

AMC Sinemaları CEO ve başkanı Adam Aron, Warner Bros.'un 2021 takviminde yer alan filmleri ABD'de eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlama kararının net bir şekilde karşısında olduklarını açıkladı.


Warner Bros.'un Hollywood'u derinden etkileyen kararı bir süre daha gündemde olacağa ve uzun uzadıya tartışılacağa benziyor. Warner Bros.'un kararının akabinde, dünyanın en büyük sinema zincirlerinden AMC Sinemaları'nın CEO ve başkanı Adam Aron'dan konuyla ilgili açıklama geldi:

 

Coronavirüsün etkilediği bu dönemler herkes için bilinmeyen sular. AMC tam da bu yüzden, Warner Bros.'un Wonder Woman 1984'u sinemalarla eş zamanlı olarak HBO Max'te yayınlama kararını bir filmlik istisnai bir durum olarak onaylamıştı. Wonder Woman 1984, pandeminin etkisini tehlikeli boyutlarda sürdüreceği öngörülen Noel döneminde Warner Bros. tarafından vizyona girecek bir film. Bununla birlikte Warner Bros. şimdi, sinema sektörünün tamiratını sağlaması beklenen aşı uygulamasının kuvvetle muhtemel uygulanabilir olacağı 2021 takviminde yer alan tüm filmleri bu şekilde seyirciyle buluşturmayı umduğunu açıkladı.

 

Belli ki, WarnerMedia, kendisinin HBO Max girişimine destek verebilmek adına, kendisinin stüdyo departmanının, prodüksiyon partnerlerinin, sinemacıların elde edeceği kârın önemli bir bölümünü feda etmeyi niyetlemektedir. AMC olarak, tarafımıza çıkacak faturasına rağmen Warner Bros.'un bunu gerçekleştirememesini sağlamak adına tüm gücümüzü kullanacağız. Agresif bir şekilde, finansal bütünlüğümüzü koruyacak ekonomik koşulların peşinde olacağız.

 

Önümüzdeki dönemde salgının aşı uygulamaları ile birlikte sönümleneceğine duydukları güveni paylaşan Aron, çok geçmeden sinema deneyiminin toplum sağlığına da uyan bir şekilde geri döneceğini belirtiyor.

 

90 günlük klasik vizyon penceresinin tahtı, stream platformlarının yükselişinin akabinde sallanmaya başlarken, pandeminin sinemada yarattığı negatif etkiyle birlikte stüdyolar bu pencerenin kendileri lehine değişmesi konusunda harekete geçmişti. Universal'ın Trolls World Tour filmini pandemi sürecinde PVOD (Premium video-on-demand) olarak seyirciyle buluşturmasıyla birlikte bir nevi Pandora'nın kutusu açılmış oldu. AMC, Cineworld gibi büyük sinema zincirleri her ne kadar bu duruma başta şiddetle karşı çıksa da, yaz aylarında Universal ile orta yolu bulmak durumunda kalmış ve filmlerin sinemalarda vizyona girmesinden 17 gün sonra dijital ortamlarda yayınlanabilmesine olanak tanıyan anlaşmaya imza atmışlardı. Fakat sinema zincirleri Warner Bros.'un, bu hamleyle Universal ile olan bu anlaşmadaki şartların bile çok ötesinde bir şeyi uygulamaya koymaya çalıştığını düşünüyor.

 

Warner Bros.'un bu hamlesi, büyük sinema zincirlerinin hâlihazırda pamuk ipliğiyle bağlı güncel finansal durumları için de ayrıca bir darbe oldu. Variety'nin haberinde, Warner Bros.'un kararını açıklamasının akabinde borsada hisse senetlerinde AMC Sinemaları'nın %17, Cinemark'ın %21, IMAX'in ise %7,3 miktarında değer kaybı yaşadığı belirtiliyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.