Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (27 Haziran-3 Temmuz)

2.202 Gösterim
6 Temmuz 2022 15:07
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (27 Haziran-3 Temmuz)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (27 Haziran-3 Temmuz) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Mezarlık, film kategorisinde ise Aşkın Kıyameti liderliğini sürdürdü. Globalde Stranger Things'in 4. sezonu, 1 milyar saat izlenme barajını aşarak bunu başaran ilk İngilizce yapım oldu.


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 27 Haziran-3 Temmuz haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, kadrosunda Birce Akalay, Şehsuvar Aktaş, Olgun Toker gibi isimlerin yer aldığı Mezarlık (Graveyard) liderliğini sürdürürken, onu globalde bu hafta 301 milyon saat izlenerek 93 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Stranger Things'in 4. sezonu takip etti. Stranger Things'in 4. sezonu, yayınlandığı ilk 28 günde toplamda 1 milyar 151 milyon saat izlenmeye ulaşarak 1 milyar saat barajını aşmayı başaran ilk İngilizce dizi olurken, 1 milyar 650 milyon saat izlenmeyle zirvede yer alan Squid Game'in ardından tüm zamanlarda platformun en popüler ikinci dizisi oldu. Üçüncü basamakta Birce Akalay'lı bir diğer dizi Kuş Uçuşu (As the Crow Flies) yer alırken, onu The Umbrella Academy'nin 3. sezonu takip etti. Rowan Atkinson'ın canlandırdığı Trevor adlı sakar bir babanın göz kulak olmakla görevli olduğu bir malikânede peşine takılan bir arıyla yaşadığı mücadeleyi konu edinen Man Vs Bee'nin ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, on ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Aşkın Kıyameti (Doom of Love) zirvedeki yerini korudu. Senaryosunu Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı film, bu hafta globalde 3,5 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan filmler listesinde dördüncü sırada yer aldı. Aynı listede onuncu sırada yer alan Kin (Grudge) ise Netflix Türkiye listesinde kendisine yer bulamadı. Çocukluğunda ailesini bir kaza sonucu kaybeden Murat'ın, yıllar içerisinde bir yandan bu travmasıyla mücadele ederken bir yandan araba yarışlarında ismini duyurmasını konu edinen Anka'nın (Phoenix) ikinci sıradan giriş yaptığı listenin üçüncü basamağında 62 milyon saati aşan izlenmeyle globalin lideri olan The Man From Toronto (Torontolu Adam) yer aldı. Daisy Ridley, Tom Holland, Mads Mikkelsen'lı Chaos Walking (Kaos Yürüyüşü) ile Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie'li Once Upon a Time in Hollywood'un (Bir Zamanlar... Hollywood'da) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.