Universal'dan yeni bir Van Helsing uyarlaması geliyor

3.786 Gösterim
2 Aralık 2020 17:45
Universal'dan yeni bir Van Helsing uyarlaması geliyor

Universal, daha önce 2004 yılında sinemaya uyarladığı Van Helsing'i yeni bir hikâye ile yeniden seyircinin karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.


Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı Mumya (The Mummy) filmiyle Universal'ın klasik canavar filmlerini evrenleştirmeye çalışan Universal, filmin ticari ve eleştirel anlamda başarısız olmasının ardından bu büyük bütçeli girişimden vazgeçmiş, onun yerine mütevazı bütçelerle hareket ederek Universal'ın klasik karakterlerine solo hikâyeler üretmeye odaklanmıştı. Zira, bunun ilk örneği olan ve bu yıl $7 milyon bütçesiyle gösterime giren Görünmez Adam (The Invisible Man), dünya genelinde $130,5 milyon hasılat elde ederek oldukça başarılı bir performans sergilemişti. The Invisible Man'den gişe randımanı almayı başaran Universal, akabinde Dracula, Wolfman gibi filmleri duyurmuştu. Stüdyo, bu hafta içerisinde bu yapımların arasına Van Helsing'i de ekledi.

 

Deadline'ın haberine göre, Saw, The Conjuring, Insidious gibi serilere imza atan James Wan'ın yapımcılığını üstleneceği yeni Van Helsing uyarlamasının yönetmen koltuğunda, son olarak Overlord filmini yöneten Julius Avery oturacak. Avery, Van Helsing karakterinin şimdilik ne şekilde bir hikâye içerisinde yer alacağı açıklanmayan filmin senaryosunu da revize edecek.

 

2004 yılında Stephen Sommers'in yönettiği Van Helsing filminde, karaktere ünlü oyuncu Hugh Jackman hayat vermiş, $160 milyon prodüksiyon bütçesine sahip olan film, global olarak $300 milyon hasılat elde etmişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.