Toronto Uluslararası Film Festivali'nde ödüller belli oldu

1.966 Gösterim
19 Eylül 2021 13:50
Toronto Uluslararası Film Festivali'nde ödüller belli oldu

Toronto Uluslararası Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Kenneth Branagh'ın yarı otobiyografik filmi Belfast, festivalin en prestijli ödülü olan ve son yıllarda En İyi Film Oscar'ının habercilerinden biri olarak göze çarpan Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görüldü.


Toronto Uluslararası Film Festivali'nde ödüller belli oldu. Kenneth Branagh'ın kendi hayatından izler taşıyan filmi Belfast, festivalin en prestijli olan Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görüldü.

 

2008'den bu yana Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan yapımlardan Nadine Labaki imzalı Where Do We Go Now? hariç tüm yapımlar Oscar'da En İyi Film kategorisine aday olurken, bunlardan beşi (Slumdog Millionaire, The King's Speech, 12 Years a Slave, Green Book, Nomadland) En İyi Film Oscar Ödülü'ne kavuşmuştu. Halkın Seçimi Ödülü'ne uzananlar listesine adını yazdıran Belfast, böylelikle şimdiden Oscar yarışında bir adım öne çıkmış oldu.

 

Cannes'da Altın Palmiye'ye layık görülen Julia Ducournau imzalı Titane, Gece Yarısı Çılgınlığı bölümünde Halkın Seçimi Ödülü'ne uzanırken, The Eyes of Tammy Faye filminde performansıyla Jessica Chastain ile The Power of the Dog ve The Electrical Life of Louis Wain filmlerindeki performanslarıyla Benedict Cumberbatch, TIFF Oyuncu Ödülleri'ni kazanan isimler oldu. Yılın merakla beklenen yapımlarından Dune'un yönetmeni Denis Villeneuve ise TIFF Ebert Yönetmen Ödülü'ne layık görüldü.

Toronto Uluslararası Film Festivali'nde ödüller:

 

Halkın Seçimi Ödülü: Belfast (Kenneth Branagh)

Halkın Seçimi Ödülü - Belgesel: The Rescue (E. Chai Vasarhelyi & Jimmy Chin)

Halkın Seçimi Ödülü - Gece Yarısı Çılgınlığı: Titane (Julia Ducournau)

TIFF Oyuncu Ödülleri: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) & Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog / The Electrical Life of Louis Wain)

TIFF Özel Ödülü: Dionne Warwick (Dionne Warwick: Don’t Make Me Over)

TIFF Ebert Yönetmen Ödülü: Denis Villeneuve (Dune)

TIFF Çıkış Yapan Ödülü: Danis Goulet (Night Raiders)

Platform Ödülü: Yuni (Kamila Andini)

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.