Temmuz ayı takviminden 7 yabancı film önerisi

2.930 Gösterim
2 Temmuz 2019 10:10
Temmuz ayı takviminden 7 yabancı film önerisi

Spider-Man: Far From Home, The Lion King ve Midsommar gibi filmlerin de yer aldığı yazın bu ikinci ayının vizyon takviminden öne çıkan 7 yabancı filmi seçtik.


05 Temmuz 2019

Jon Watts'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame sonrasında Tony Stark'ı kaybederek büyük bir hüsrana uğramış olan Peter Parker'ın yeniden ayaklarının üzerinde durma çabasını ve Avrupa'da gittiği okul gezisindeki yeni maceralarını konu ediniyor. Marvel Sinematik Evreni'nin bu 23. filmiyle ünlü oyuncu Jake Gylleenhall evrene giriş yapıyor.

Nicholas Hoult'un başrolünde yer aldığı Tolkienünlü yazarın gençlik yıllarında yaşadığı tecrübelerin, Orta Dünya'nın şekillenmesinde nasıl bir etkileri olduğunu gözler önüne seriyor.

Toplumun dışında kalmış iki karakterin, ülkeleriyle beraber, dönüşüm geçiren 16 yıllık şiddet dolu ilişkisinin anlatıldığı Ash is the Purest White'ın yönetmen koltuğunda Zhangke Jia oturuyor.

19 Temmuz 2019

Jon Favreau'nun yönettiği Disney'in klasik animasyonu The Lion King'in bu canlı çekim uyarlaması, bir neslin çocukluk kahramanı olan Simba'nın, babası Kral Mufasa'yı örnek alarak geleceğin krali olarak ilerlediği hikâyeyi yeniden ön plana çıkarıyor.

Akademi ödüllü Julianne Moore'un başrolünde yer aldığı Gloria Bell, gündelik hayatı sıradan bir ofiste geçen ve geceleri günün sıradanlığını dans pistlerinde yok etmeye çalışan Gloria'nın bu gecelerden birinde Arnold'la tanışmasını ve öngörülemez bir aşk macerasının içine dalışını konu ediniyor. Sebastian Lelio'nun yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Arnold karakterine John Turturro hayat veriyor.

26 Temmuz 2019

Hereditary ile yakından tanıdığımız Ari Aster'in yeni filmi Midsommar; bir çift ve arkadaşlarının, İsveç'te, yaz gün dönümünün belli başlı ritüellerle kutlandığı izole bir köydeki Midsommar etkinliklerine katılışlarını ve sonrasında içinde bulundukları ortamın sıradan bir ritüelden çok başka noktalara ilerleyişini anlatıyor. Filmin başrolünde kariyerindeki hızlı yükselişi süren Florence Pugh yer alıyor.

Usta isim Icíar Bollaín'in yönetmen koltuğunda oturduğu Yuli, Kübalı ünlü dansçı Carlos Acosta’nın hayatını aktarırken, bir yanıyla da hiç istekli olmayan bir çocuğun dansçı oluş hikâyesini anlatıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.