Sinema işletmecileri, Tenet'in planlanan vizyon tarihinde dünyadaki sinemaların %90'ının açık olacağını öngörüyor

2.068 Gösterim
5 Haziran 2020 13:22
Sinema işletmecileri, Tenet'in planlanan vizyon tarihinde dünyadaki sinemaların %90'ının açık olacağını öngörüyor

ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği (NATO), Tenet'in vizyona gireceği 17 Temmuz tarihinde dünyadaki sinema salonlarının %90'ının açık olmasını beklediklerini açıkladı.


Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet, sinema adına "corona sonrası" dönemin miladı olarak değerlendirilmeye ve bu konuda gündemde kalmaya devam ediyor. Başta sinema salonları olmak üzere sektörün tüm unsurları, alacakları aksiyonu Tenet ve onun vizyon tarihine göre belirlemeye hazırlanıyor. Hem Warner Bros. cephesi hem de sinema işletmecileri filmin planlanan vizyon tarihi olan 17 Temmuz'da gösterime girmesini umut ederken, başta ABD olmak üzere global olarak mevcut salgın koşulları göz önüne alındığında realitede bunun gerçekçi bir tarih olup olmadığı hâlâ tartışılıyor. Sinema işletmecileri bu konudaki iyimser yaklaşımlarını bu hafta da sık sık dile getirdi. AMC, Cinemark ve Cineworld gibi büyük sinema zincirleri, salonların açılması ve Tenet'in gösterimi için temmuz ayının uygun olduğunu yinelerken, bir açıklama da ABD Sinema Salonu Sahipleri Birliği (NATO)'nden geldi.

 

Business Insider'ın haberine göre, ABD'deki sinemaları temsil eden birlik, Tenet'in vizyona girmesi planlanan 17 Temmuz tarihinde, dünya genelindeki sinemaların %90'ının açık olmasını beklediklerini belirtti. Mayıs ayında Warner Bros.'a yakın kaynaklar, stüdyonun Tenet'i ancak sinemaların en az %80'inin açık olacağı bir tarihte vizyona sokabileceğini, 17 Temmuz'un bunun için uygun olabileceğine emin oldukları takdirde filmin vizyon tarihini değiştirmeyeceklerini bildirmişlerdi. Kısacası, ABD sinema işletmecilerinin temenni ve öngörülerileri gerçekleşirse, Tenet'in 17 Temmuz'da vizyona girebileceğini görebiliriz.

 

Birkaç hafta önce filmden yayınlanan yeni fragmanda vizyon tarihi belirtmekten çekinen Warner Bros., bu sessizliğini hâlâ koruyor. AMC ve Cineworld sinemaları, temmuz ayında kapılarını açmayı planlarken, Cinemark bazı eyaletlerde 19 Haziran'da seyirciyle buluşmaya başlayacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.