Christopher Nolan'ın merakla beklenen filmi Tenet, 17 Temmuz'da gösterime girebilecek mi?

3.007 Gösterim
18 Mayıs 2020 16:35
Christopher Nolan'ın merakla beklenen filmi Tenet, 17 Temmuz'da gösterime girebilecek mi?

Sinema dünyasında en merak edilen mevzu, Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet'in planlanan tarihte vizyona girip giremeyeceği.


Dünya genelinde salgın ivme kaybettiği ülkelerde "yeni normlar"a geçiş süreçleri başladı. Almanya futbol liglerine start verilirken, dünya genelinde sinemanın yeniden hareketlik kazanacağı tarih için ise gözler spesifik bir güne çevrilmiş durumda: 17 Temmuz.

 

Salgın özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da yayılmaya başladığından itibaren birçok filmin vizyon tarihi ertelendi, gelecek takvim bu değişikliklere göre yeniden şekillendi. Yılın ilk sekiz aylık döneminde gösterime girmesi planlanan büyük yapımlar arasında yalnızca bir filmin vizyon tarihi değişmedi: 17 Temmuz'da vizyona girmesi beklenen Tenet. Salgın patlak verdikten sonra sinema salonlarının bu süreçten ayakta çıkabilmesinin öneminden bahsettiği bir yazı kaleme alan Christopher Nolan, Warner Bros. ile birlikte, yaz aylarına gelindiğinde salgının önünün alınabilmiş olmasını umarak Tenet'in vizyon tarihini değiştirmeme kararı aldı. Her daim filmlerin salonlarda deneyimlenmesi gerektiğini savunan sinemacı, bu tarihi koruyarak sinema deneyiminin dönüşünde öncü olarak salonları desteklemek konusunda epey kararlı bir görüntü çizdi, üstelik bu durumun, filmin ulaşabileceği toplam hasılattan önemli bir miktar kaybedebileceği anlamına geldiğini bilerek.

 

Mayıs itibarıyla bazı ülkelerde sinema salonları belli tedbirlerle kapılarını yeniden açarken, dünya genelinde pek çok ülkede salonların geniş çaplı faaliyeti için haziran hatta temmuz ayı takvimlerde işaretleniyor. Durum böyle olunca Tenet'in sinema sektörü açısından tabiri caizse bir milada dönüşen 17 Temmuz vizyon tarihinin değişip değişmeyeceği, her gün takip edilen bir mevzu hâline geldi. Deadline'ın Warner Bros. kaynaklarına dayandırdığı bu husustaki özel haberine göre, Tenet'in bu tarihte gösterime girebilmesi için dünya genelinde sinemaların en az %80'inin açılmış olması şartı aranacak. Eğer önümüzdeki haftalarda, temmuzun ortasına gelindiğinde bu şartların oluşamayacağı gibi bir izlenim olursa, filmin vizyon tarihi bir diğer Warner Bros. yapımı Wonder Woman 1984'ün tarihi olan 14 Ağustos'a alınacak, Wonder Woman 1984 ise aralık ayına ertelenecek. Her ne kadar bu konuda sesszilik tarihin korunduğu anlamına gelse de, $200 milyon prodüksiyon bütçesine sahip filmin kesin akıbetini öğrenmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.