Pedro Almodóvar: "Call Me by Your Name, 2017'nin en iyi filmi"

2.975 Gösterim
20 Aralık 2017 12:00
Pedro Almodóvar: "Call Me by Your Name,  2017'nin en iyi filmi"

Usta yönetmen Pedro Almodóvar, Call Me by Your Name için 2017'nin en iyi filmi derken Timothée Chalamet'i yılın keşfi olarak nitelendirdi.


Bu yılın en ses getiren ve festivallerden ödülle dönen yapımlarından biri Luca Guadagnino'nun yönetmen koltuğuna oturduğu Call Me by Your Name oldu. André Aciman'ın aynı adlı eserinden Guadagnino'nun beyaz perdeye uyarladığı film yıl boyu büyük başarı getirmesinin yanı sıra filmin bir başrolü Timothee Chalamet, "En İyi Erkek Oyuncu Drama" dalında 2018 Altın Küre Ödülleri'ne aday gösterilirken bir diğer başrol Armie Hammer ise "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında adaylık buldu.

 

Birçok yıl sonu seçkisinde en iyiler arasında girmeyi başaran Call Me by Your Name, bu yıl Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını yürüten usta yönetmen Pedro Almodóvar için de 2017'nin en iyi filmiydi.

Call Me by Your Name için 2017'nin en iyi filmi diyen Almodóvar; karakterlerden kahvaltılara, sigaralardan bisikletlere ve açık havadaki danslara, tüm şüphelerden teslimiyetlere ve ana karakterin ailesiyle olan ilişkisine kadar filmdeki tüm elementlerin büyüleyici ve çekici olduğunu dile getirdi.

 

Filmin senaristi James Ivory ve yönetmeni Guadagnino'nun orjinal eseri arkalarında bırakmadan çok iyi bir iş başardıklarını söyleyen usta yönetmen filmde Elio başrolüne hayat veren Timothée Chalament'i yılın keşfi olarak nitelendirdi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.