Oscar Isaac ve Jake Gyllenhaal, The Godfather'ın yapım aşamasını anlatan filmin başrolünde yer alacak

3.132 Gösterim
1 Ekim 2020 12:00
Oscar Isaac ve Jake Gyllenhaal, The Godfather'ın yapım aşamasını anlatan filmin başrolünde yer alacak

Tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen The Godfather'ın yapım sürecini anlatacak olan film Francis and the Godfather'da, Oscar Isaac filmin yönetmeni Francis Ford Coppola'ya, Jake Gyllenhaal ise yapımcı Robert Evans'a hayat verecek.


Good Morning, Vietnam, Rain Man ve Wag the Dog gibi filmlerin yönetmeni Barry Levinson'ın yöneteceği Francis and the Godfather, 1970'lerin başında genç bir sinemacı olan Francis Ford Coppola'nın Mario Puzo'nun ünlü eserini sinemaya uyarlamak için verdiği mücadeleyi ve filmin yapım aşamasını anlatacak.

Andrew Farotte'nin henüz gerçekleştirilmemiş senaryoların yer aldığı BlackList'te yer alan senaryosunun Levinson tarafından revize edilmiş hâliyle çekilecek olan filmde, ünlü sinemacı Francis Ford Coppola'ya Oscar Isaac, kariyerine oyuncu olarak başlasa da The Godfather ile birlikte yapımcı kimliğiyle tanınan Robert Evans'a ise Jake Gyllenhaal hayat verecek. Levinson'ın "Devasa bir prodüksiyon kargaşasından, tüm olasılıklara karşı, doğan klasik bir film" olarak nitelediği The Godfather'ın tanıkları tarafından nesilden nesile anlatılan yapım sürecini konu edinecek filmle ilgili Francis Ford Coppola da kendi rızasını vermiş bulunuyor. 1972 yılında Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan gibi yıldız isimlerden oluşan kadrosuyla gösterime giren film, hem sinema tarihine geçmiş hem de yedinci sanata Francis Ford Coppola gibi bir auteur kazandırmıştı.

 

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.