Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (8-14 Ağustos)

2.768 Gösterim
17 Ağustos 2022 12:31
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (8-14 Ağustos)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (8-14 Ağustos) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Zeytin Ağacı zirvedeki yerini korurken, en çok izlenen film ise Gönül oldu. 


8-14 Ağustos haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, 34 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer bulan Zeytin Ağacı (Another Self) liderliğini sürdürdü. Başarısını globale taşıyan yapım, dünya genelinde 21,9 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan diziler listesinde üçüncü sırada yer aldı. Toplam izlenme süresi 70 milyon saati aşan dizi; Arjantin, Brezilya, Yunanistan, Avusturya, Fas ve İsrail gibi ülkelerin Top 10 listesine girmeyi başardı. İkinci sıradaki yerini koruyan The Sandman, yayın yapılan 93 ülkenin tamamının Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan Locke & Key'in finalini yapan 3. sezonu ise haftayı üçüncü basamakta kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Hazar Ergüçlü'nün paylaştığı Gönül ilk haftasında listeye zirveden giriş yaptı. Globalde Heartsong adını taşıyan film, 2,5 milyon saat izlenip 6 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başarırken, dili İngilizce olmayan filmler listesinde dokuzuncu oldu. Dünya genelinde haftanın en çok izlenen filmi olan Jamie Foxx, Dave Franco ve Snoop Dogg'lı Day Shift ikinci sırada yer aldı. J.J. Perry'nin ilk yönetmenlik deneyimi olan 2022 yılı yapımı film, 93 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Kore yapımı aksiyon gerilim filmi Carter'ın üçüncü olduğu "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi 127,5 milyon saatle ikinci hafta üst üste The Sandman olurken, onu sırasıyla 55 milyon ve 38,4 milyon saat izlenen Never Have I Ever ve Locke & Key'in 3. sezonları takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde; Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 69,3 milyon saat izlenmeyle üçüncü hafta üst üste zirvede yer alırken, onu 23,9 milyon saat izlenen Kolombiya dizisi Pasión de Gavilanes takip etti. Yerli yapım Zeytin Ağacı (Another Self) haftayı üçüncü sırada kapattı.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film 56,5 milyon saatle Day Shift olurken, onu 46,3 milyon saatle bir önceki haftanın lideri Kalplerimiz Bir (Purple Hearts) ve 23,7 milyon saat izlenmeyle Uncharted takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; 26,6 milyon saat izlenmeyle Carter liderliğini sürdürürken, Bollywood filmi Darlings 13,9 milyon saatle ikinci, İspanya yapımı Code Name: Emperor (Kod: İmparator) 9,7 milyon saatle üçüncü oldu. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.