Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (30 Mayıs-5 Haziran)

4.388 Gösterim
8 Haziran 2022 12:28
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (30 Mayıs-5 Haziran)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (30 Mayıs-5 Haziran) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Stranger Things'in 4. sezonu zirvede yer alırken, film kategorisinde Yolun Açık Olsun liderliğini sürdürdü. 


Netflix'te yer alan yapımların haftalık toplam izlenme sürelerine göre hazırlanan Top 10 listeleri paylaşıldı. Buna göre, 30 Mayıs-5 Haziran haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, globalde 335 milyon saat izlenerek 93 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Stranger Things'in 4. sezonu zirvede yer aldı. Yayında olduğu 10 günde toplamda yaklaşık 622 milyon saat izlenen Stranger Things'in 4. sezonu, Güney Kore ve Tayvan dışında Netflix'in yayın yaptığı tüm ülkelerin listesinde ilk sırada yer aldı. Dizinin bu performansla yapımların platformdaki ilk 28 gündeki izlenmelerine göre yapılan Netflix'in en popüler dizileri (İngilizce) listesinde ilk iki sırada yer alan Bridgerton'ın ikinci ve birinci sezonlarını kolayca geride bırakacağı görülüyor. İkinci sırada önceki üç haftanın lideri olan Erşan Kuneri yer alırken, onu bir başka yerli yapım Kuş Uçuşu (As the Crow Flies) takip etti. Başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol'un paylaştığı dizi, aralarında Bulgaristan, Sırbistan, Kenya, Fas, Mısır ve Katar'ın bulunduğu 14 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Orijinal adı Entrevías olan İspanyol yapımı Wrong Side of the Tracks'in ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, başrollerinde Engin Akyürek ile Tolga Sarıtaş'ın yer aldığı Yolun Açık Olsun (Godspeed) listedeki ikinci haftasında liderliğini sürdürürken, onu 35 milyon saat izlenerek globalin zirvesinde yer alan Interceptor takip etti. Avustralya-ABD ortak yapımı olan aksiyon filmi, 93 ülkenin Top 10 listesinde yer aldı. Aykut Enişte 2 (Brother in Love 2) listedeki beşinci haftasında ilk üçteki yerini korumayı başardı. The Eagle of the Ninth adlı romandan uyarlanan ve ikinci yüzyılda yaşayan Marcus Aquila adlı bir Roma askerini merkezine alan The Eagle (Kartal), kadrosunda Melih Selçuk, Sevtap Özaltun, Ruhi Sarı, Levent Sülün gibi isimleri bulunduran 2021 yılı yapımı Muallim ve 15 Temmuz gecesi Börü isimli Polis Özel Harekat timinin yaşadıklarını anlatan Börü (Wolf)'nün ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.