Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (3-9 Ekim)

1.889 Gösterim
12 Ekim 2022 14:29
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (3-9 Ekim)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (3-9 Ekim) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Andropoz olurken, film kategorisinde Jumanji: Yeni Seviye zirveye oturdu.


3-9 Ekim haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, Engin Günaydın ve Taylan Biraderler imzalı Andropoz haftanın sadece son üç gününde yayında olmasına rağmen liderliğe oturdu. Globalde Man on Pause adını taşıyan yapım, dili İngilizce olmayan diziler listesinde ise kendisine yer bulamadı. Bir önceki haftanın lideri DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi (DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story) bir basamak gerileyerek ikinci oldu. Dünya genelinde 205,3 milyon saat izlenen dizi, 91 ülkenin Top 10 listesinde yer aldı. Toplamda 701,3 milyon saat izlenmeye ulaşan DAHMER, Stranger Things'in ilk 28 günde 1,3 milyar saat izlenen dördüncü sezonunun ardından Netflix'te tüm zamanların en popüler ikinci İngilizce dizisi oldu. Onu, 59,4 milyon saat izlenerek 88 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Almanya yapımı dönem dizisi The Empress takip etti. Dördüncü olan yerli dizi Börü 2039'un (Wolf 2039) ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

Film kategorisinde, yönetmenliğini Jake Kasdan'ın yaptığı, kadrosunda Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan gibi isimleri bulunduran 2019 yapımı Jumanji: Yeni Seviye (Jumanji: The Next Level) listedeki ikinci haftasında üç basamak birden yükselerek zirveye yerleşti. Onu Stephen King'in aynı adlı eserinden uyarlanan Bay Harrigan'ın Telefonu (Mr. Harrigan's Phone) takip etti. Dünya genelinde 35,4 milyon saat izlenen 2022 yılı yapımı film, 91 farklı ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Bankaların peşine düşemedikleri borçları satın alıp, her ne pahasına olursa olsun tahsil etmeyi kendine misyon edinmiş bir şirkette çalışan Duygu ve Bahadır’ın yollarının Ceren’le kesişmesiyle değişen hikâyelerini anlatan 2020 yapımı İnsanlar İkiye Ayrılır (Two Types of People) bir basamak gerileyerek haftayı üçüncü sırada kapttı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi bir kez daha DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story olurken, onu Jeffrey Dahmer'ı konu alan bir başka yapım olan ve bu hafta 31,4 milyon saat izlenen belgesel Bir Katilin İfadeleri: Jeffrey Dahmer (Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes: Limited Series) takip etti. Dynasty'nin 27,8 milyon saat izlenen beşinci sezonu ise üçüncü oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, The Empress 59,4 milyon saat izlenmeyle liderliğini sürdürürken, Polonya yapımı High Water 45,8 milyon, Kore yapımı Little Women 23,5 milyon saat izlenmeyle onu takip etti.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film 43 milyon saatle Luckiest Girl Alive olurken, Mr. Harrigan's Phone ikinci, 18,8 milyon saat izlenen Last Seen Alive ise üçüncü oldu. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise; Nijerya yapımı Aníkúlápó 8,7 milyon saatle birinci, Hint filmi Laal Singh Chaddha 6,6 milyon saatle ikinci, Almanya yapımı Old People 6,4 milyon saatle üçüncü sırada yer aldı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.