Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (24-30 Ekim)

3.017 Gösterim
2 Kasım 2022 14:05
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (24-30 Ekim)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (24-30 Ekim) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Gözcü (The Watcher) liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Cici oldu.


24-30 Ekim haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, başrollerinde Bobby Cannavale ve Naomi Watts'ın yer aldığı Gözcü (The Watcher) zirvedeki yerini korudu. Gerçek bir hikâyeye dayanan dizi, dünya genelinde 67,5 milyon saat izlenerek 79 ülkenini Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Ian Brennan ve Ryan Murphy'nin ortak yaratıcı olduğu diziyi ikilinin imzasını taşıyan bir başka yapım olan DAHMER - Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikâyesi (DAHMER-Monster: The Jeffrey Dahmer Story) takip etti. Stranger Things'in 4. sezonunun ardından Netflix'te tüm zamanların en popüler İngilizce dizisi olan yapım, globalde 40,9 milyon saat izlenerek 81 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Bir önceki haftanın ikincisi olan yerli yapım Andropoz (Man on Pause) bir basamak gerileyerek haftayı üçüncü sırada kapattı. Erşan Kuneri'nin 18, Zeytin Ağacı'nın 14 haftadır yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, Netflix için daha önce Bir Başkadır ve Azizler'i çeken Berkun Oya'nın yazıp yönettiği; Ayça Bingöl, Fatih Artman, Funda Eryiğit, İncinur Daşdemir, Nur Sürer, Okan Yalabık, Olgun Şimşek, Şevval Balkan ve Yılmaz Erdoğan gibi isimlerin rol aldığı Cici, yayındaki ilk haftasında zirveye yerleşti. Acı bir kaybın ardından köyden kente göçen bir ailenin yaklaşık 30 yıl sonra eski evlerinde buluşmasını konu alan film, globalde dili İngilizce olmayan filmler listesinde kendisine yer bulamadı. Bir önceki haftanın lideri İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evin) bir basamak gerileyerek haftayı ikinci sırada kapattı. Soman Chainani'nin aynı adlı romanından uyarlanan film, dünya genelinde 41,9 milyon saat izlenerek 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girdi. Onu, tüm ülkelerin Top 10 listesinde yer alan bir başka yapım olan The Good Nurse takip etti. Seri katil Charlie Cullen'ın gerçek suç hikâyesini anlatan aynı adlı kitaptan uyarlanan film, yayında olduğu ilk haftada dünya genelinde 68,3 milyon saat izlendi. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi, 72 milyon saat izlenmeyle From Scratch olurken, Gözcü (The Watcher) ikinci, 49,9 milyon saat izlenen Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities ise üçüncü sırada yer aldı. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, orijinal adı Hasta que la plata nos separe olan Kolombiya dizisi Til Money Do Us Part 51,4 milyon saatle liderliğini korurken, onu sırasıyla 21,2 ve 13,7 milyon saat izlenen Almanya yapımı Barbarians'ın 2. sezonu ve BAE yapımı Cafcaflı Dubai (Dubai Bling) takip etti.

En çok izlenen İngilizce filmler listesinde The Good Nurse ve İyilik ve Kötülük Okulu (The School for Good and Evil) ilk iki sırayı alırken, Türkiye'de yayında olmayan The Stranger 9,1 milyon saat izlenmeyle haftayı üçüncü kapattı. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde orijinal adı Im Westen nichts Neues olan Almanya yapımı Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (All Quiet on the Western Front) 31,5 milyon saat izlenmeyle zirvede yer alırken, İspanyol filmi Kafestekiler (Jaula/The Chalk Line) 17,3 milyon saatle ikinci, Kore yapımı 20th Century Girl (20segi Sonyeo) 15,9 milyon saatle üçüncü oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.