Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (15-21 Ağustos)

1.932 Gösterim
24 Ağustos 2022 11:32
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (15-21 Ağustos)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (15-21 Ağustos) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Zeytin Ağacı, en çok izlenen film ise Gönül oldu.


15-21 Ağustos haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, 19 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer bulan Zeytin Ağacı (Another Self) liderliğini sürdürdü. Yayındaki dördüncü haftasında da zirveden inmeyen dizi, globalde bu hafta 17,3 milyon saat izlenip toplamda 88 milyon saat izlenmeye ulaştı ve dili İngilizce olmayan diziler listesinde 6. oldu. Türkiye'de üçüncü hafta üst üste Zeytin Ağacı'nı bir basamak geriden takip ederek ikinci olan The Sandman, 91 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Listedeki ikinci haftasında altı sıra birden yükselerek Lock&Key'i yerinden eden Never Have I Ever'ın 3. sezonu haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise, Soner Caner'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği, başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil ve Hazar Ergüçlü'nün yer aldığı BKM yapımı Gönül (Heartsong) listedeki ikinci haftasında zirvedeki yerini korurken, onu bu hafta dünya genelinde platformun en çok izlenen filmi olan Day Shift takip etti. Kadrosunda Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg, Karla Souza ve Natasha Liu Bordizzo gibi isimleri bulunduran film, yayın yapılan 93 ülkenin tamamında Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Orijinal adı Kolejne 365 dni olan Polonya yapımı erotik gerilim filmi 365 Gün Daha'nın (The Next 365 Days) üçüncü sırada yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi 77,2 milyon saatle üçüncü hafta üst üste The Sandman olurken, Never Have I Ever'ın 3. sezonu 59,4 milyon saat izlenmeyle ikinci, 13. haftasında 28,8 milyon saat izlenen Stranger Things'in 4. sezonu üçüncü oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 77,4 milyon saat izlenmeyle dördüncü hafta üst üste zirvede yer alırken, onu 27,6 milyon saatle orijinal adı Donde Hubo Fuego olan Meksika dizisi Yüksek Ateş (High Heat) ve 19,7 milyon saatle bir başka Kore dizisi A Model Family takip etti.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce film 63,3 milyon saatle ikinci hafta üst üste Day Shift olurken, onu 48 milyon saatle Look Both Ways ve 39,3 milyon saat izlenmeyle 365 Gün Daha takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise, 11,9 milyon saat izlenmeyle Norveç yapımı Royalteen lider olurken, İspanya yapımı Code Name: Emperor 10,1 milyon saatle ikinci, geçtiğimiz haftanın lideri olan Kore aksiyon filmi Carter ise 7,1 milyon saatle üçüncü basamakta yer aldı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.