Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (1-7 Ağustos)

2.977 Gösterim
10 Ağustos 2022 12:36
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (1-7 Ağustos)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (1-7 Ağustos) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde Zeytin Ağacı liderliğini sürdürürken, en çok izlenen film Kalplerimiz Bir (Purple Hearts) oldu. 


1-7 Ağustos haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, 45 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer bulan Zeytin Ağacı (Another Self) liderliğini sürdürdü. Başarısını globale taşıyan yapım, dünya genelinde 31,2 milyon saat izlenerek dili İngilizce olmayan diziler listesinde ikinci sırada yer aldı. Zeytin Ağacı böylece yayında olduğu ilk iki haftada toplamda 50 milyon saate yakın izlenmeye ulaşmış oldu. Başrolünde Tom Sturridge'in yer aldığı The Sandman haftanın son üç gününde yayında olmasına rağmen ikinci sıradan listeye giriş yaparken onu Kanada'nın vahşi doğasının ortasında yaşanan uçak kazasından kurtulan bir kadının hayatta kalma mücadelesini konu alan Keep Breathing takip etti. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

Film kategorisinde ise, başrollerini Sofia Carson ve Nicholas Galitzine'in üstlendiği Kalplerimiz Bir (Purple Hearts) listedeki ikinci haftasında iki basamak birden yükselerek zirveye yerleşti. Globalde 102,5 milyon saat izlenen film, yayın yapılan 93 ülkenin tamamında ilk 10'a girmeyi başardı. Onu, bir önceki haftanın lideri olan Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas'lı The Gray Man takip ederken, hafızasını kaybetmiş şekilde uyanan genç bir adamın kulağındaki cihazdan gelen sesin talimatlarını takip ederek rehine kurtarma operasyonuna atılmasıyla yaşananları konu alan Carter haftayı üçüncü sırada kapattı. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 

Globalde en çok izlenen İngilizce dizi 69,4 milyon saat izlenmeyle The Sandman olurken, onu sırasıyla 54,7 milyon ve 46,9 milyon saat izlenen Keep Breathing ve Virgin River'ın 4. sezonu takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde; Kore yapımı Extraordinary Attorney Woo 67 milyon saat izlenmeyle zirvedeki yerini korurken, onu Zeytin Ağacı (Another Self) takip etti. Türkiye'de henüz izlemeye sunulmayan Kolombiya yapımı Pasión de Gavilanes ise 29,7 milyon saat izlenmeyle haftayı üçüncü olarak kapattı. 

Kalplerimiz Bir (Purple Hearts), Türkiye'de olduğu gibi globalde de zirvede yer alırken, onu 38,9 milyon ve 20,6 milyon saat izlenmeyle takip eden The Gray Man ve Uncharted en çok izlenen ikinci ve üçüncü İngilizce filmler oldu. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde ise, Kore yapımı Carter 27,3 milyon saat izlenmeyle zirvede yer alırken, orijinal adı ¿Qué culpa tiene el Karma? olan Meksika yapımı Karmanın Suçu Değil! (Don't Blame Karma!) 12,3 milyon saat izlenmeyle ikinci, Arjantin yapımı Pipa (Recurrence) 11,3 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.