Mulan'ın Disney+ abonelerine $30 ücret karşılığında sunulduğu ABD'de büyük bir başarı elde ettiği belirtiliyor

2.395 Gösterim
18 Eylül 2020 17:26
Mulan'ın Disney+ abonelerine $30 ücret karşılığında sunulduğu ABD'de büyük bir başarı elde ettiği belirtiliyor

Mulan'ın Disney+ abonelerine $30 ücret karşılığında sunulduğu ABD'de, ilk dokuz günde yaklaşık 9 milyon abone tarafından kiralanıp izlendiğine dair bir rapor yayınlandı.


Disney, ağustos ayının başında yayımladığı bir açıklama ile Mulan'ın, Disney+'ın aktif olduğu ülkelerde platform üzerinden aylık abonelere $30 karşılığında PVOD olarak sunulacağını, diğer ülkelerde ise planlandığı gibi sinemalarda vizyona gireceğini açıklamıştı. Pandemi sürecinde Trolls World Tour gibi bazı filmlerin beklentilerin üzerinde randıman aldığı PVOD (Premium video-on-demand) metodunu yılın öne çıkan gişe filmlerinden birinde, ABD bilet fiyatı ortalamalarının oldukça üzerinde bir ücretle denemek isteyen Disney'in bu "kumar"ının nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyordu. İlk gelen raporlar Disney'in bu kumarının fazlasıyla tuttuğunu gösteriyor.

 

Yahoo'nun analitik araştırma şirketi 7Park Data'nın verilerine dayandırdığı haberine göre, Disney+'ın ABD'de yer alan abonelerinin yaklaşık %29'u, Mulan'ı ilk dokuz gününde $30 karşılığında platform üzerinden izledi. Bunu daha somut bir şekilde belirtelim: Dünya genelinde 60 milyonu aşkın abonesi bulunan Disney+'ın ABD'deki abone sayısının 30 milyon civarı olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla bu toplam sayının %29'unu düşündüğümüzde ABD'deki yaklaşık 9 milyon Disney+ abonesinin 4-12 Eylül tarihleri arasında Mulan'ı izlediği sonucu ortaya çıkıyor. Disney'in bahsi geçen periyotta Mulan ile sadece ABD'de elde ettiği miktarın $261 milyon olduğu tahminleri yapılıyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, pandeminin olmadığı ve filmin ilk olarak planlandığı gibi ABD'de sinemalarda gösterime girdiği farazi bir senaryoda, Disney'in aynı miktarda kâra ulaşabilmesi için Mulan'ın ABD sinemalarında $500 milyonu aşkın hasılata ulaşması gerekecekti. Mulan'ın, pandemi öncesinde dünya genelinde $1 milyarı aşması beklense de ABD'de bırakın vizyondaki ilk dokuz gününü, toplamda bile $500 milyonu geçmesi büyük bir başarı sayılırdı. Disney'in, bu deneyiyle küresel pandemi krizini büyük bir kâra çevirirken oldukça memnun olduğunu tahmin edebiliriz. 

 

Mulan'ın dijital gösterimle yakaladığı bu başarının karşısında, pandemi döneminde geleneksel gösterim alışkanlıklarına yakın bir metod deneyen ve bundan dolayı kendisine "sinemanın kurtarıcısı" titrinin verilmesini özellikle talep eden Christopher Nolan ve Tenet'in, özellikle ABD gişesinde arzuladığını bulamaması (ilk 10 gününde ABD'de $29,5 milyon elde etti), Tenet gibi Warner Bros. filmi olan ve ekim ayında sinemalarda gösterilmesi planlanan Wonder Woman 1984'ün aralık ayına ertelenmesine sebep oldu. Disney'in merakla beklenen Marvel filmi Black Widow'un da 6 Kasım vizyon tarihinden aralık ayına ya da 2021 yılına alınacağı belirtiliyor. Black Widow'un, Mulan'ın bu başarısından sonra radikal bir kararla ABD'de ve stream platformunun aktif olduğu diğer ülkelerde tıpkı Mulan gibi Disney+ abonelerine $30 gibi bir ücret karşılığında sunulabileceği tahminlerini de yapanlar yok değil. Disney'in bu konudaki hamlesini kısa bir zaman içerisinde göreceğiz gibi duruyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.