Kürk Mantolu Madonna uyarlaması bu yıl çekiliyor, yönetmenliği için konuşulan isim ise Fatih Akın!

5.003 Gösterim
11 Nisan 2018 17:15
Kürk Mantolu Madonna uyarlaması bu yıl çekiliyor, yönetmenliği için konuşulan isim ise Fatih Akın!

Sinema haklarını Ay Yapım'ın aldığı ve bir süredir gündemde olan Sabahattin Ali'nin çok satan eseri Kürk Mantolu Madonna'nın sinema uyarlaması bu yıl içerisinde çekilecek.


Ay Yapım'ın bir süre önce haklarını satın aldığı, ana karakteri Raif Efendi'nin aşık olduğu Maria Puder'i canlandıracak oyuncu adayları arasında Marion Cotillard, Beren Saat gibi isimlerin yer almasıyla gündemde kalan Kürk Mantolu Madonna'nın bu yıl içerisinde nihayet çekilmesi planlanıyor.

 

Geçen yıl içerisinde filmin yapımcılığı için Harvey Weinstein ile anlaşılmış fakat Weinstein'ın ortaya çıkan taciz ve cinsel istismar suçlarından sonra proje sürüncemede kalmıştı. Ay Yapım'ın patronu Kerem Çatay'ın WorldScreen'e verdiği röportaja göreyse filmin çekimlerine bu yıl içerisinde başlanıyor. Prodüksiyon sürecinin Almanya'da gerçekleşeceğini belirten Çatay, filmin iki dilde çekileceğini de belirtti.

Milliyet yazarı Sina Koloğlu ise, Çatay'ın röportajına değinerek filmi Almanya'da çekecek ismin Fatih Akın olacağını köşesine taşıdı. Yazıda Akın'ın ünlü kitabın uzun süredir peşinde olduğundan ve Ay Yapım'ın son olarak Akın'da karar kıldığından bahsediliyor.

 

Fatih Akın son olarak Diane Kruger'in başrolünde yer aldığı Paramparça (Aus dem Nichts) filmini yönetmiş, film Altın Küre Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne layık görülmüştü. Fatih Akın'ın yeni projesi olabileceği söylenen Kürk Mantolu Madonna'nın çekimlerinin yaz sonunda başlaması planlanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.