Kristen Stewart'ın Prenses Diana'ya hayat verdiği Spencer, 19 Kasım'da gösterime giriyor

2.643 Gösterim
16 Kasım 2021 12:50
Kristen Stewart'ın Prenses Diana'ya hayat verdiği Spencer, 19 Kasım'da gösterime giriyor

Şilili sinemacı Pablo Larraín'in yönetmenliğini üstlendiği, ünlü oyuncu Kristen Stewart'ın Prenses Diana'ya hayat verdiği Spencer, 19 Kasım'dan itibaren seyirciyle buluşuyor. Yılın öne çıkan yapımlarından biri olan filmle ilgili bilinmesi gereken detayları sizin için derledik.


Prenses Diana, kraliyet ailesine girişinden kraliyetin dikte ettiği kuralların ve hayatın çok dışında bir yaşam sürme arzusuna, Prens Charles ile ayrılmasından hâlâ üzerine konuşulan trajik ölümüne kadar son 40 yılın en göz önünde olan figürlerinden biri olmuştu. Hayatı birçok farklı yapıtlara konu oldu. Bu hafta sonundan itibaren seyirciyle buluşacak olan Spencer'da ise, Prenses Diana'ya ünlü oyuncu Kristen Stewart hayat veriyor.

 

1981 yılında evlenen Prens Charles ve Prenses Diana Spencer, şiddetli geçimsizlik, evlilik dışı ilişkiler gibi sebeplerle gelgitli bir evlilik hayatı sürmüş ve 1992 yılında ayrılmışlardı. 1996 yılında Prens Charles'tan boşanan Diana, 1997 yılında trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Prenses Diana'nın ölümüne sebep olan kazanın bir suikast süsü olduğuna dair teoriler hâlâ popüler kültürde yer ediniyor. 19 Kasım'dan itibaren salonlardaki yerini alacak olan Spencer ise, kraliyet ailesinin Noel kutlaması için gittiği üç günlük tatilde, uzun süredir yürümeyen evliliğini sonlandırma kararını alırken geçirdiği gelgitli dönemin de etkisiyle mental sağlığını korumakta zorlanan Prenses Diana'nın hikâyesini anlatıyor.

1989-1993 yılları arasında Prenses Diana'nın koruması olarak görev alan Ken Wharfe'nin, People dergisine verdiği söyleşide "Son on yıl içerisinde hakkında çekilen yapımlarda gerçek Prenses Diana'yı en iyi yakalayan oyuncu" olarak nitelediği Kristen Stewart'ın performansı şimdiden övgülere mazhar olurken, oyuncunun En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar'ın favorilerinden biri olacağı konuşuluyor.

 

Festival gösterimleri sonrası övgüleri toplayan yalnızca Stewart değil. Tony Manero, El Club, No, Ema gibi yapımlara imza atan Pablo Larraín, şair Pablo Neruda'nın hayatını ele aldığı Neruda ve ABD başkanı John F. Kennedy'nin suikastının akabinde eşi Jacqueline Kennedy'nin yaşadıklarına odaklanan Jackie gibi filmlerle biyografik uyarlamalara yeni bir ses getirmeyi başarmıştı. Eleştirmenler, Spencer'ın da Larraín'in bu filmlerinin izinden gittiğini belirtiyor.

Filmin başrolü ve yönetmeninin yanı sıra senaryosunda da yakın dönemin öne çıkan isimlerin biri yer alıyor. Eastern Promises, Allied, Pawn Sacrifice gibi filmlerin senaryosuna imza atıp Hummingbird, Locke, Serenity gibi filmleri yöneten ve Taboo, Peaky Blinders, See gibi sevilen dizilerin arkasındaki isim olan Steven Knight, Diana Spencer'ın 1991 yılındaki üç günlük Noel tatilini kaleme alan isim olarak dikkat çekiyor.

 

Kristen Stewart'ın yanı sıra kadrosunda Timothy Spall, Sally Hawkins, Sean Harris, Jack Farthing, Amy Manson, Stella Gonet gibi isimlerin yer aldığı Spencer, 19 Kasım'dan itibaren sinemalarda!

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.